El PDECat confia que Artur Mas hi seguirà afiliat

La crisi entres els hereus de CDC i JxCat trastoca el panorama municipal
Artur Mas

La guerra oberta entre el PDECat i JxCat després que el partit que presideix David Bonvehí anunciés que portava als tribunals la formació que acaba de crear Carles Puigdemont per l'apropiació de les sigles de JxCat està tenint una gran repercussió a nivell municipal. A cada població els ciutadans estan descobrint cap on es decanten els representants locals de la postConvergència.

S’estan produint moviments continus i encara queden molts alcaldes i regidors que han de decidir cap a quina banda es decanten. Les seves decisions influiran en les majories de govern no només dels ajuntaments sinó també dels consells comarcals i, fins i tot, les diputacions. Pel que fa a alcaldies, i si no hi ha canvis en les properes hores, es mantenen fidels al PDECat els de Mollerussa, Igualada, Deltebre, Tortosa, Premià de Mar, Calella, Martorell, Reus, Puigcerdà, Vilafranca del Penedès, Lloret, Talamanca, Gironella, Albinyana i Masquefa.

L'alcalde de Mollerussa i portaveu del PDECat, Marc Solsona, ha afirmat al programa Aquí, amb Josep Cuní de Ser Catalunya que “molta gent a nivell territorial segueix apostant pel PDECat”, que el projecte continuarà existint" i que “potser ningú es pensava que acabaríem mantenint el nostre ideari i criteri propi”. En referència al què farà l’expresident del partit i de la Generalitat, Artur Mas, Marc Solsona ha recordat que no ha marxat del PDECat i ha afirmat que continua sent “un referent del partit”. En una altra entrevista a RAC1, Solsona ha afirmat amb posterioritat que està convençut que Mas seguirà al PDECat.

Els alcaldes i alcaldesses que han anunciat que es passen al partit de Puigdemont són els de Girona, Vic, Olot, Valls, Ripoll, Sant Climent de Llobregat, Port de la Selva, Besalú i Borrassà. Molts d’ells són alhora diputats al Parlament. Dels cinc regidors que va obtenir la candidatura de JxCat a Barcelona a les darreres eleccions municipals, tres s’han incorporat a la formació política de Puigdemont –Joaquim Forn, Elsa Artadi i Ferran Mascarell– mentre que Neus Munté i Jordi Martí encara no han fet públic què pensen fer. Mascarell és vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona.

Del grup de representants postconvergents a la diputació també ha trencat amb el PDECat l’exalcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny. A la corporació provincial barcelonina, però, no és previsible que la crisi entre el PDECat i JxCat posi en perill l’estabilitat del seu govern. No es pot dir el mateix de molts consistoris on els grups de l’oposició ja fan números per descavalcar alcaldes que poden quedar en minoria a partir d’ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides