La Generalitat investiga per assetjament laboral un assessor de Presidència

Manuel Manonelles, expedientat per Funció Pública, nega les acusacions, de la seva etapa de delegat a Suïssa
Manuel Manonelles
Manuel Manonelles

La Direcció General de Funció Pública del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat investiga si Manuel Manonelles, actualment assessor del Departament de la Presidència, va cometre assetjament laboral durant la seva etapa com a delegat del govern de la Generalitat a Suïssa.

Segons publica el diari Ara, les quatre treballadores de la delegació de Suïssa que van coincidir amb Manonelles van patir, presumptament, abusos de poder. Dues d’elles van marxar pel mal ambient i les altres dues van ser baixa per motius laborals.

Segons la mateixa informació, que cita fonts del Departament d'Exteriors, el cas va arribar a la mateixa conselleria l'estiu de l'any passat i Exteriors va voler prescindir de Manonelles, però després que fos comunicat el cas a la consellera Meritxell Budó i al president Quim Torra, Presidència s'hi va oposar.

L'exdelegat de la Generalitat a Suïssa, finalment, va tornar a Barcelona i es va incorporar a Presidència com a assessor. Manonelles, que és amic personal de Torra, nega les acusacions i diu que va deixar la delegació per motius personals i familiars.

Es tracta del segon cas d'assetjament que afecta el Departament d'Exteriors enguany. L'anterior conseller, Alfred Bosch, va plegar el passat mes de març, quan van transcendir les acusacions d'assetjament sexual formulades per diverses treballadores contra el seu cap de gabinet, Carles Garcias, que va ser destituït per Bosch a instàncies d'ERC.

Torra va retreure aleshores a Bosch que no havia activat el protocol de l'administració pública contra l'assetjament i Funció Pública ha conclòs la setmana passada que Bosch estava al cas de l'assetjament del seu cap de gabinet.

Pel que fa a Manuel Manonelles, fonts de Presidència han traslladat a TV3 que Torra no sabia que hi havia un expedient obert contra aquest assessor i també que el departament no preveu apartar-lo.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.