La CCMA es nega a fer un documental sobre el cas Pujol perquè hi faltaria la versió de l’expresident

Núria Llorach contesta a una pregunta de la diputada socialista Beatriz Silva dient que ho faran “tant bon punt es donin les circumstàncies adequades”
Exteriors de TV3
Exteriors de TV3

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, justifica que TV3 no ha dedicat encara un reportatge en profunditat al cas Pujol perquè “requereix de la participació activa i voluntària de les persones directament afectades per tal que el contingut audiovisual disposi de totes les versions i, precisament, de la profunditat requerida”. Així ho ha manifestat en la resposta a una pregunta de la diputada socialista Beatriz Silva “sobre quan emetrà TV3 un 30 Minuts o un Sense Ficció sobre el cas de corrupció que envolta a l’ex-president Pujol”. Llorach afegeix que “tant bon punt es donin les circumstàncies adequades, i així sigui valorat pels professionals de la CCMA, aquests temes seran objecte del tractament corresponent per part dels mitjans (televisió, ràdio o mitjans digitals) de la Corporació”.

Malgrat que han passat cinc anys des de la confessió de Jordi Pujol que va mantenir amagada a l’estranger una fortuna mentre va ser president de la Generalitat i que TV3 no ha fet cap documental sobre aquest escàndol, Llorach assegura que “la informació que la CCMA ha elaborat, al respecte, ha estat exhaustiva. Des dels mitjans de la Corporació s’ha donat àmplia i diversa cobertura a les informacions i les repercussions sobre el tema”. El passat 30 de juliol, el jutge José de la Mata va presentar les seves conclusions de la investigació del cas que afecta l’expresident de la Generalitat, la seva esposa i els seus set fills. En aquesta interlocutòria, el magistrat acusa els 9 membres de la família Pujol i set persones més d’associació il·lícita i organització criminal.

Silva ha comentat aquesta resposta de Llorach en un fil de Twitter en el qual recorda que “TV3 va tardar un dia en muntar una nit especial sobre #JuanCarlosI però han passat més de cinc anys des de la confessió de Jordi Pujol i seguim sense tenir una NIT ESPECIAL o un 30 minuts. Contrasta l’agilitat per informar sobre la corrupció segons a qui afecta”. Molts dels documentals sobre el procés independentista o el dedicat a la monarquia espanyola per TV3 s’han emès sense la “participació activa i voluntària de les persones directament afectades” per les crítiques que contenien,  segons Beatriz Silva, que també assenyala que amb la resposta de Núria Llorach es confirma que la CCMA incomplirà el mandat del Parlament, que va aprovar el febrer una resolució que constatava que TV3 no estava fent una cobertura correcta sobre la corrupció de Jordi Pujol i demanava prendre mesures”. Aquesta resolució va ser aprovada per tots els grups parlamentaris mentre JxCat es va abstenir.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari