Cimera de Jorge Messi amb Bartomeu aquest dimecres

El Barça li proposarà renovar i en cap cas el sancionarà per no entrenar. Només es planteja retenir els pagaments de fitxa i sou
Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu

El pare de Leo Messi, que és també el seu agent i representant legal, es reunirà probablement aquest dimecres a Barcelona amb Josep Maria Bartomeu, el president del FC Barcelona, que vol deixar-li molt clar que ell no negociarà la sortida del davanter argentí. La cimera no resoldrà, per tant, la crisi iniciada amb el burofax enviat dies enrere pels advocats de Messi anunciant el seu dret a marxar lliure. Aquesta solució no sembla viable, encara que l'entorn del jugador insisteixi en l'amenaça de demanar el transfer a la FIFA i provocar una situació de tensió jurídica que resoldria, en tot cas, una instància judicial i que no tindria com a objecte de la demanda el mateix Messi sinó el club receptor d'aquest transfer.

El club que ho faci s'arrisca a una partida molt incerta i d'enorme risc, ja que Leo podria ser finalment alliberat del seu contracte amb el FC Barcelona a canvi d'una quantitat que oscil·laria entre els zero i els 700 milions d'euros en funció de la sentència judicial . Quedant lliure al juny de 2021 ningú s'atreviria a jugar aquesta mà amb unes cartes tan dolentes.

Josep Maria Bartomeu li proposarà renovar amb el Barça i intentarà convèncer Jorge Messi d'abandonar aquest escenari de confrontació on ja hi hagut una víctima il·lustre, el bufet d'advocats Cuatrecasas, fulminantment acomiadat pel Barça per actuar contra els seus interessos com a advocats d'un altre client com Leo Messi. En l'acomiadament, Bartomeu els ha recordat que va ser el Barça qui els va portar a Messi després dels seus problemes fiscals.

Cuatrecasas, a més, defensa una posició que els experts consideren del tot impossible de sostenir davant un tribunal, com és la sortida gratuïta de Messi. Tot apunta que acabarà en un conflicte per duplicitat de contracte i en una mena de laude amb un traspàs que, a la vista del valor de mercat de Messi i de les seves condicions contractuals al Barça, on cobra un brut de 150 milions d'euros, no serà baixa. Massa arriscat.

El FC Barcelona, ​​per altra banda, no denunciarà Messi per no presentar-se a entrenar. No hi haurà expedient ni sanció ni tampoc apel·lació a les instàncies dels tribunals socials o esportius. El Barça entén que a Leo l’han engalipat en una tribulació que compta amb la reacció del club en contra seva per negar-se a entrenar i jugar. Això, però, no passarà.

Arribat el cas, el Barcelona aplicaria una resolució primitiva i tan senzilla com retenir la seva fitxa i el seu sou mentre duri la seva 'rebel·lia'. No és una sortida legal ni justificada, però seria motiu suficient perquè Messi denunciés el club per incompliment de contracte davant la jurisdicció laboral. La demanda, espera el Barça, serà per part de Messi contra el Barça i mai a l'inrevés. Josep Maria Bartomeu es nega a caure en provocacions i molt menys a actuar contra Leo sota cap circumstància.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari