Cisma irreconciliable a la postconvergència: el PDECat porta JxCat als tribunals

El partit presidit per David Bonvehí acusa l'organització liderada per Carles Puigdemont de falsejar l'assemblea en què es va apoderar de la nova marca
David Bonvehí amb Carles Puigdemont

El PDECat ha demandat JxCat davant la justícia després que la força hereva de CDC considerés que el canvi efectuat el passat mes de juliol pel qual es modificava al registre de partits la propietat de la marca de JxCat (passava a estar controlada per persones afines a Carles Puigdemont) s’havia produït de forma fraudulenta. La decisió del partit de Bonvehí enterra les escasses opcions que quedaven perquè ambdues formacions poguessin assolir un acord electoral de cara als propers comicis al Parlament. 

El PDECat denuncia que a principis d’aquest any els afins a l’expresident català van portar al notari un document on Laia Canet, exconsellera municipal del PDECat a l’Eixample i expresidenta de JxCat, renunciava a la titularitat de les sigles i ho acreditava amb una certificació que assegurava que s’havia reunit una assemblea telemàtica per modificar la direcció del partit. En aquest sentit, els nous titulars del partit passaven a ser l’alcalde de Balenyà, Carles Valls, l’exmembre de la direcció del PDeCAT Montserrat Morante, i l’exsecretària de l’ANC Irene Negre. El PDECat assenyala, però, que aquesta assemblea telemàtica no es va produir i ho avala amb el testimoni de dos treballadors del partit, que constaven com a titulars juntament amb Canet, i que afirmen que no se’ls va convocar a la reunió.

La propera setmana se celebra una vista perquè el jutge decideixi si aplica o no mesures cautelars per suspendre l’ús de la marca per part dels partidaris de Puigdemont fins que s’esclareixin els fets.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides