Covid-19: Al final, la mascareta serà obligatòria a l’escola des dels sis anys

El govern espanyol i les comunitats autònomes han pactat els protocols per a la tornada a l'escola
Reunió dels ministres de Sanitat, Educació i Política Territorial amb les comunitats autònomes

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat que la mascareta sigui obligatòria a l'escola a partir dels sis anys. Caldrà dur-la encara que es mantingui la distància de seguretat de metre i mig. Així ho han acordat a la reunió d'aquest dijous entre el Ministeri de Sanitat, el d'Educació i els consellers autonòmics i, d'aquesta manera, s'endureix l'ús de la mascareta als centres educatius que havia plantejat la Generalitat, que contemplava els 12 anys.

Totes les autonomies a excepció del País Basc, que s'ha abstingut, s'han mostrat favorables a la mesura i n'han pactat un total de 29, a més de cinc recomanacions.

Entre altres mesures, els alumnes s'hauran de rentar les mans almenys cinc cops al dia i se'ls haurà de prendre la temperatura abans de començar la jornada. Pel que fa a aquesta última mesura, cada comunitat podrà decidir si ho fan els pares abans d'anar a l'escola o és el centre qui ho fa a l'entrada o a l'aula. També s'haurà de prendre la temperatura als professors.

Els centres educatius es mantindran oberts tot el curs escolar i hauran de garantir el servei de menjador i de suport lectiu a menors amb necessitats especials, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. La suspensió generalitzada de l'activitat de forma unilateral per part d'una autonomia només s'adoptarà en situacions excepcionals i caldrà comunicar-ho prèviament al ministre de Sanitat i acordar-ho al Consell Interterritorial de Salut.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides