L’ANC amenaça els rectors de la UB i la UAB

Elisenza Paluzie considera que “no ens podem permetre” que les dues majors universitats catalanes estiguin “en mans de rectorats unionistes”
Elisenda Paluzié, en la conferència 'on line' de la UCE de Prada
Elisenda Paluzié, en la conferència 'on line' de la UCE de Prada

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, considera inadmissible que els rectors de la Universitat de Barcelona, Joan Elias, i de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix, siguin ‘unionistes’. Així els va qualificar, aquest divendres 22 d’agost, en una conferència on line organitzada per la Universitat Catalana d’Estiu de Prada. Paluzie va utilitzar aquest terme per referir-se als dos rectors en criticar la seva actitud davant el processament dels membres de la Sindicatura electoral que va pretendre supervisar el referèndum sobre la independència de Catalunya organitzat l’1 d’octubre de 2017 pel govern de la Generalitat.

Per Paluzie, “en el moment que era més necessari, tenim que les dues majors universitats catalanes, la de Barcelona i la Universitat Autònoma, de Barcelona, estan en mans unionistes”. “No ho hem de permetre”, va afegir en la seva intervenció. “No és tant que hàgim de tenir rectors independentistes sinó que respectin els drets fonamentals, el dret a l’autodeterminació”, va concloure.

L’ANC acaba d’anunciar que, conjuntament amb Òmnium Cultural, com cada any, organitzarà una manifestació per la Diada de l’11 de setembre. En la d’aquest any convoca els seus simpatitzants a manifestar-se davant d’edificis que representen l’Estat espanyol. Un d’aquests edificis als quals Paluzié convoca la seva gent a protestar és, precisament, la Universitat de Barcelona, de la qual ella en cobra el sou de catedràtica d'Econmomia des del passat mes de març.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides