Qui va presentar Clara Ponsatí a Carles Puigdemont?

Clara Ponsati, des de Perpinyà

Carles Puigdemont no coneixia Clara Ponsatí quan la va nomenar consellera d’Ensenyament el juliol de 2017. Va ser Elsa Artadi qui va donar el seu nom al llavors president de la Generalitat.

És el propi Puigdemont qui ho revela en el llibre M’explico (La Campana). Concretament, en l’entrada corresponent al 13 de juliol, quan Puigdemont va fer una crisi de govern en la que van cessar els consellers tebis amb el procés, s’explica com Puigdemont va contactar amb els nous consellers. A Ensenyament, “Meritxell Ruiz serà rellevada per l’economista Clara Ponsatí. És una proposta d’Elsa Artadi. És l’única persona que entrarà al govern a qui no coneixia”, diu.

A més a més, no és Puigdemont el primer en contactar-hi. Aquells dies, Ponsatí és a Barcelona de vacances de la Universitat de Saint Andrews (Escòcia) i Artadi la fa la primera trucada telefònica. “Ponsatí estava sopant en un restaurant de Barcelona i li va dir que sí en poques hores”.

Clara Ponsatí va ser l’única consellera clarament favorable a fer la Declaració Unilateral de Independència (DUI), mentre que la resta del govern català es decantava per convocar eleccions. Al final, però, Puigdemont, davant la pressió del carrer i de les xarxes socials va acabar per abandonar la idea de les eleccions i fer una DUI però sense efectes jurídics, en no ser publicada en cap document oficial. Malgrat tot, Mariano Rajoy va acabar destituint el govern Puigdemont en aplicar l’article 155 de la Constitució.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.