Els expresidents del Parlament Rigol, Benach i De Gispert demanen l’indult per Forcadell

Asseguren que “la solució és l’amnistia” i remarquen que ha estat una iniciativa pròpia i no una demanda de l’expresidenta de la cambra catalana
Rigol, Benach i De Gispert, a la roda de premsa al Parlament sobre la petició d'indult per a Forcadell

Els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert han presentat aquest dilluns 24 d'agost una petició d’indult per a Carme Forcadell, a qui el Tribunal Suprem va condemnar a onze anys i mig de presó. En una compareixença de premsa a la cambra catalana, Benach ha assegurat que la solució és l’amnistia, però que “mentre això no passi, hem d’intentar millorar les condicions dels presos”. Així mateix, Benach ha volgut subratllar que la petició d’indult ha estat una iniciativa dels tres expresidents i no de Forcadell.

D’altra banda, De Gispert ha insistit que Forcadell “va complir el reglament del Parlament, l’Estatut d’Autonomia i les lleis” i ha destacat que “va donar la paraula als diputats que és la seva màxima obligació”. “Forcadell tenia clares les seves funcions. Havia d’acceptar el que la Junta de Portaveus pretenia portar al ple”, ha afirmat l’expresidenta del Parlament per UDC.

Per la seva part, Rigol ha lamentat que l’Estat no s’hagi “mogut gens ni mica” davant les múltiples manifestacions independentistes dels darrers anys i l’ha acusat d’invocar moltes vegades la Constitució des de “l’arrogància política”.

La petició d’indult inclou una carta dirigida al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, i és la segona sol·licitud que té el govern central actualment, després de la que va registrar fa unes setmanes la UGT per Dolors Bassa.

El president del grup parlamentari de Ciutadans i candidat per aquesta formació a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha mostrat el seu rebuig a Twitter per l’indult demanat pels tres expresidents de la cambra catalana: “És una vergonya que els expresidents del Parlament demanin privilegis per qui va fer possible l’atropellament de l’Estatut i la Constitució des del nostre Parlament. Ja n’hi ha prou de presentar com a herois a qui no respecten als ciutadans i trepitgen els seus drets i llibertats”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

NOTES ESPECIALS

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.