Berto Romero, darrera víctima de l’independentisme intransigent

Joel Joan i El Nacional lideren els atacs contra l’humorista per haver-se autodefinit com a equidistant respecte el 'procés'
Berto Romero, entrevistat a El País Semanal

Després que l'humorista català Berto Romero hagi assegurat en una entrevista a El País Semanal, que “he estat al marge de l’independentisme perquè la meva postura, l’equidistància, no era apreciada”, que “em fan por aquests episodis de febre col·lectiva i m’agradaria, com a d’altres, no viure un episodi històric” i que “he estat callat tota l’estona, a veure si cessaven ja amb el puto soroll”, la maquinària de l'independentisme intransigent a les xarxes socials s'ha defermat contra ell, liderada per El Nacional i l’actor Joel Joan.

El periodista de El Nacional Jokin Buesa ha assenyalat en un article que Berto Romero no és un equidistant i que ha pres postura per una de les dues parts polítiques: “El còmic es va vantar d'una suposada equidistància, però els seus atacs només nomenaven una de les parts. Ho feia amb un màster d'equilibri: "a ver si cesan con el puto ruido" i "me dan mucho miedo estos episodios de fiebre colectiva". Curiosa equidistància, si més no. Molts d'altres la consideren, com a mínim, esbiaixada”. Així mateix, Buesa assegura que l’equidistància defensada pel còmic català no existeix: “Vots contra porres. Urnes contra presos polítics. Aquesta és la disjuntiva. L'equidistància, aquí, no n'existeix”.

D’altra banda, l’actor Joel Joan també ha carregat contra l'humorista en una piulada: “Berto Romero sobre els independentistes: "Em fan molta por aquests episodis de febre col·lectiva" A mi em fas por tu, quan els botxins es fan les víctimes… mama por!”. A Twitter, tot d’usuaris hiperventil·lats han criticat, insultat o desqualificat Romero i les seves declaracions. El perfil Marlow l'ha titllat  de “sicari” i l’ha comparat amb el silenci de les persones que callaven davant les atrocitats del nazisme: “Em fan molta por el covards com Berto Romero, mentre callaven, els nazis van liquidar 20 milions de persones, el seu silenci és el silenci dels sicaris. SI, S-I-C-A-R-I-S si Berto SI, cobres per CALLAR”.

L’usuari Léo Tranquil, que s’autodefineix al seu perfil com a “Culpable de tantes coses”, ha escrit a Twitter: “I recordeu mil cops, els Berto Romero els molesta el soroll de la república catalana perquè els recorda que ells són còmplices, carcellers i que pertanyen al bàndol equivocat de la història. En el moment que tenen fills hi ha el temor que de grans algun dia els facin preguntes…”. Anicetu Folgueroles, que té una foto de Jordi Cuixart al seu perfil de Twitter i que es descriu com a “Catalufo Separatista”, ha afirmat que “el Berto Romero és un PALLASSO unionista que més aviat fa PENA.”

Al mateix temps, la usuària Montse Garcia Campos ha piulat: “A mi em fa por l'analfabetisme polític d'aquest senyor i el putu soroll que surt de la seva boca!!”; el gestor cultural Jaume Pros ha subratllat que “el que ha fet Berto Romero és reproduir (més suaument) un patró tradicional de l'espanyolisme per desacreditar l’independentisme (i sovint el catalanisme), tot considerant-lo una malaltia. Ell parla de"febre"”; i  Apatxe 99 ha escrit: "Berto Romero, de tan equidistant canses, com qualsevol franquista”.

Per altra banda, Darth Sedicious ha compartit una noticia on s’indica que a Bielorússia els manifestants contra el president Lukaixenko canten l’Estaca i ha indicat: “Mira Berto Romero aquests també tenen una febrada col.lectiva. Corre va, insulta'ls, menysprea'ls i deshumanitza'ls, mentre tu, amb la teva superiotat moral, ets al sofà de ca teu posan-te de porros fins al cul.”

Xavi Berraondo, que es presenta com a director i guionista de cine i sèries de televisió, es pregunta si a Berto Romero “no li fa por un Estat capaç de perpetrar un atemptat terrorista per tal de justificar la presència militar als carrers de Catalunya?”.

El professor d’Història de l’Art de la Universitat de Lleida i de la Universitat Oberta de Catalunya, Albert Belasco, ha carregat contra Romero afirmant en dues piulades: “Al Berto Romero també li molestava, potser, el soroll de l’A por ellos. O el soroll de les portes de Soto del Real. O el dels policies esbotzant portes de la casa d’indepes. I segur que també li molestava el soroll del tecleig malaltís de Llarena” i “I, potser, també li deu molestar el soroll del motor atrotinat d l’Open Arms. O el delicat soroll de les concertines tallant la carn de gent desesperada. I el soroll de VOX. Qualsevol soroll, de qualsevol causa o problema. O potser no. Potser només li molesten determinats sorolls”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.