La polèmica per l’anunci de La Grossa de Cap d’Any portarà cua

El director general de l’EAJA, Jaume Torrabadella, i la cap de Publicitat, Pilar Martín, hauran d’assumir probablement la responsabilitat de la relliscada que va obligar el vicepresident Pere Aragonès a retirar la campanya
Anunci de la campanya de La Grossa de Cap d'Any que ha estat retirat p
Anunci de la campanya de La Grossa de Cap d'Any que ha estat retirat per anti-social

El director general l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat de Catalunya (EAJA), Jaume Torrabadella, i la titular de la Unitat Comercial i de Publicitat d’aquest organisme, Pilar Marín, estan al centre de la crisi oberta per l’anunci polèmic de la campanya de La Grossa de Cap d’Any, que feia servir el lema “Et preocupa la distància social? Prova l’ascens social”. L’aparició dels cartells d’aquesta campanya a les xarxes socials va provocar una allau de queixes i la denúncia per part dels grups de l’oposició del PSC i Ciutadans. Les crítiques a la campanya posaven de relleu la seva contradicció amb la pròpia definició de La Grossa al seu perfil de Twitter: “Compromesa amb els projectes socials a Catalunya, solidària i molt activa. Sóc generosa, positiva i m’apassiona ajudar a qui ho necessita”.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Finances, Pere Aragonès, va anunciar la retirada de la campanya a través d’un missatge a Twitter on deia que “creiem que aquest desafortunat missatge no fa justícia a la labor social de Loteries de Catalunya. Per aquest motiu, el retirem de tots els nostres canals de difusió i demanem excuses”. Aragonès també va lamentar que el contingut de la campanya no s’hagués debatut al govern de la Generalitat. El govern, però, haurà de donar explicacions, ara, al Parlament, de com la campanya va poder arribar al gran públic. I és, precisament, del departament de Vicepresidència i Economia i Finances de qui depèn l’EAJA, més concretament de la secretaria d’Hisenda, que ocupa Marta Espasa.

Jaume Torrabadella dirigeix l’EAJA des d’octubre de 2017 i Pilar Martín és una veterana funcionària d’aquesta entitat, que el 2013 va ser absolta en un procés judicial en què se l’acusava a ella, com a responsable de màrqueting, i a l’aleshores coordinador general de l’EAJA, Jordi Aragonès, d’haver fraccionat contractes per beneficiar els anys 2008 i 2009 l’agència Schackelton. La jutge va arxivar la causa. Dos ex-directius de Schackelton van crear l’any 2009 l’agència creativa García, que és la que ha rebut, des de 2016, l’encàrrec de la Mesa de Contractació de l’EAJA, de la qual formen part Jaume Torrabadella i Pilar Martín, de les campanyes de publicitat de les Loteries de la Generalitat. Les contractacions són anuals i la darrera ha costat 600.000 euros a l’erari públic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides