De la Mata investiga reunions de Carles Puigdemont amb imputats del cas 3%

Quan era alcalde de Girona estava d’acord a “mediar, informar i intentar efectuar ‘adjudicacions directes’, consensuar plecs, etc.”, segons Josep Maria Bassols, ex-alcalde d’Anglès per CiU i detingut tres cops arran d’aquesta causa
Carles Puigdemont amb el bastó d'alcalde de Girona

El nom de Carles Puigdemont apareix textualment cinc cops a la interlocutòria del cas 3% presentada pel jutge José De la Mata el passat 30 de juliol. També apareixen al·lusions a ell com alcalde de Girona en l’apartat en què el magistrat investiga reunions amb empresaris implicats en la causa. Un d’aquests empresaris és Josep Manuel Bassols, apoderat de la societat Oproler a qui es van incautar uns documents en els quals havia escrit “L’Alcalde i els altres càrrecs de Girona accepten reunions i mediacions amb BIMSA, i estan d’acord en mediar, informar i intentar efectuar ‘adjudicacions directes’, consensuar plecs, etc.”. Tant Oproler com BIMSA i els seus directius més destacats formen part de la llista d’empreses i persones que De la Mata considera responsables dels delictes de frau a les administracions públiques, tràfic d’influències, suborn i blanqueig de capitals. ‘L’Alcalde’ al qual es refereix Bassols és Carles Puigdemont. Aquestes reunions i contactes de Puigdemont i empresaris imputats en la causa del 3% van tenir lloc el maig i juny de 2013 quan compatibilitzava l’alcaldia de Girona amb un escó al Parlament de Catalunya.

La relació entre Puigdemont i Bassols era tant a nivell de negocis com polític. Bassols era un destacat militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), partit que va dur-lo a l’alcaldia d’Anglès el 1995. Va ocupar aquest càrrec fins el 2003. Puigdemont també va ser elegit alcalde de Girona formant part de CDC. Va ser la màxima autoritat de l’ajuntament gironí entre l’11 de juny de 2007 i el 11 de gener de 2016. La col·laboració entre ambdós va ser tant estreta que Bassols va dirigir la campanya electoral municipal de Puigdemont del 2011, quan va revalidar l’alcaldia. Al llarg de la instrucció del cas 3%, Josep Manuel Bassols ha estat detingut en tres ocasions.

José De la Mata considera que Bassols juntament amb Antoni Vives, que era tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona dirigit per Xavier Trias i presidia l’empresa pública BIMSA, volien que l’ajuntament de Girona contractés aquesta empresa. Vives està imputat en la causa del 3% per l’adjudicació per part de BIMSA de diverses obres, entre elles les de la plaça de les Glòries a Barcelona. El jutge detecta un dinar, el 5 de juny de 2013, en el que van participar Vives, Puigdemont i Ángel Sánchez, que era director general de BIMSA, amb l’objectiu d’”introduir sistema de contractació a l’Ajuntament de Girona”, segons consta en l'anotació feta per Josep Manuel Bassols en un full de càlcul.

En la interlocutòria també hi consten altres anotacions de Bassols en les que apareix l’ex-president de la Generalitat. Per exemple, quan escriu “preparar documentació Girona” i “dinar al Parlament per nou plec i organització de licitacions”. Les anotacions de Bassols porten el jutge De la Mata a concloure que “aquestes afirmacions denoten la falta d’imparcialitat i la il·legalitat en el comportament d’un alt funcionari de BIMSA com és Sánchez”.

De la forma com Josep Manel Bassols treballava per  aconseguir contractes de l’Ajuntament de Girona per les empreses que representava n’és mostra el correu electrònic que va enviar el 20 de gener de 2012 a Sergio Lerma, administrador únic d’Oproler: “Ahir vaig portar al futbol l’alcalde de Girona (juntament amb la seva esposa i un arquitecte de la seva confiança). La pluja ens va respectar i el resultat (del partit i de la invitació) va ser magnífic. Espero que ens ajudi a entrar a l’ajuntament de Girona”.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari