El periodista de TV3 Xavier Valls repta Iceta a mirar als ulls els pares del nen mort el 17A

Ignora, com d’altres companys de la televisió pública catalana, el Llibre d’Estil de la CCMA, i s’afegeix a una piulada de Xavier Sala i Martín que tracta de ‘hipòcrita’ el líder socialista
Tuit del periodista de TV3 Xavier Valls criticant Miquel Iceta
Tuit del periodista de TV3 Xavier Valls criticant Miquel Iceta

El periodista de TV3 Xavier Valls ha fet un tuit, aquest dilluns 17 d’agost, dirigit al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en el qual el tuteja i li diu: “Vas votar NO a investigar l’atemptat del 17A. A veure si pots donar el condol als pares del Xavi i el Pedro mirant-los als ulls”.  Valls, un veterà redactor del departament d’Esports de TV3, fa aquest comentari com a resposta a una piulada d’Iceta en la qual recordava que “avui fa tres anys dels atemptats a Barcelona i Cambrils. Contra el terrorisme, per la defensa de la llibertat i la democràcia, el nostre record a les víctimes i els seus familiars”. El TRIANGLE ha denunciat els darrers dies que una vintena de periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio han vulnerat el llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que assenyala que “els nostres professionals compleixen la norma de no fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat de Catalunya Ràdio i TV3 quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals. També quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”.

Xavier Valls va pujar el seu comentari despectiu envers el líder socialista al time-line del seu perfil de Twitter poc després que hi aparegués un comentari de l’economista processista Xavier Sala i Martín que reproduïa també el tuit d’Iceta i deia: “I aviat farà tres anys que tu i el teu partit vau votar en contra d’una investigació al Parlament! Que n’ets d’hipòcrita, Miquel!!”.

La portaveu socialista al Parlament, Eva Granados, va incloure en un tuit recent un enllaç al Llibre d’Estil de la CCMA com a resposta a un comentari de Laura Rosel, que dirigirà el mes que ve El matí de Catalunya Ràdio en substitució de Mònica Terribas. Rosel havia tuitejat que Pedro Sánchez ‘ens pren per tontos”.

Malgrat les denúncies de les infraccions al Llibre d’Estil de la CCMA,  ni els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, ni la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, han adoptat cap mesura per aturar-les.

(Visited 589 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari