JxCat perd a la Mesa del Parlament la batalla del cessament del secretari general de la cambra

Josep Costa (JxCat) carrega contra ERC per haver-se alineat amb C's i PSC i Ernest Maragall (ERC) li respon que està degradant la seva "funció institucional"
Mesa del Parlament
Mesa del Parlament

JxCat ha perdut a la Mesa del Parlament la seva batalla de destituir al secretari general de la cambra catalana, Xavier Muro. L’objectiu dels postconvergents era que la mesa avalés que se sotmetés a votació del Ple el cessament de Muro, després que aquest rebutgés publicar al Butlletí Oficial (BOP) els punts més polèmics de les propostes de resolució aprovades al ple sobre la monarquia per les advertències del Tribunal Constitucional. Tanmateix, l’oposició dels representants d’ERC (2), Ciutadans (2) i PSC (1) han estat clau perquè la proposta, que no s’ha arribat a votar, no prosperés.

La voluntat del president de la cambra catalana, el republicà Roger Torrent, era mantenir al marge del debat polític els funcionaris del Parlament.

El vicepresident primer del Parlament i representant de JxCat, Josep Costa, ha carregat contra ERC per la seva postura a la Mesa: “Lamentam que avui a la mesa del Parlament els partidaris de l’autocensura i de la censura (ERC, Cs i PSC) s’hagin alineat per avalar la decisió de censurar les resolucions contra la monarquia borbònica. Sense defensar la sobirania del Parlament no hauriem fet l’1O.”

Ernest Maragall, líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament, ha respost Costa. Ha contraposat “la dignitat” de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, amb l'actitud de Costa i l'ha acusat de degradar la seva funció institucional: “Lamento que el VicePresident del Parlament degradi la funció institucional que li correspon, en contradicció amb la dignitat de la Presidenta Forcadell i la Mesa sota persecució judicial. Substituir el combat comú per la confrontació interna és molt més i molt pitjor que un error”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides