JxCat trasllada la guerra amb ERC a la Mesa del Parlament

Els postconvergents volen que la cambra catalana voti el cessament del secretari general del Parlament, Xavier Muro
Josep Costa amb el president Roger Torrent
Josep Costa amb el president Roger Torrent

JxCat ha decidit traslladar la guerra que l’enfronta amb ERC per l’hegemonia independentista a la Mesa del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, els postconvergents portaran a la reunió d’aquest dimarts del màxim òrgan de la cambra catalana la proposta que el Parlament voti el cessament del secretari general de la cambra autonòmica, Xavier Muro, després que aquest s’oposés a la publicació al Butlletí Oficial (BOP) dels punts més polèmics de les propostes de resolució aprovades al ple de la monarquia per les advertències del Tribunal Constitucional. Per aquest motiu, la Mesa del Parlament haurà de decidir si accepta que el ple voti o no aquesta iniciativa. La proposta arriba pocs dies més tard que el president de la Generalitat, Quim Torra, exigís al president del Parlament, Roger Torrent, la destitució del secretari general de la cambra. 

Fa uns dies, a més, els nou lletrats del Parlament del Catalunya van remetre una carta a l’òrgan de govern de la cambra traslladant el seu suport a Muro, i el Consell de Personal del Parlament va rebutjar qualsevol pressió sobre els funcionaris del Parlament.

La proposta del grup de JxCat arriba el mateix dia que el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), hagi assenyalat en una entrevista a El Periódico de Catalunya que “l’administració parlamentària té un punt massa opac” i que “la gestió ha de ser transparent”. Costa ho assenyala després que el periodista que li ha fet l’entrevista li hagi recordat que al seu llibre Eixemplant l’esquerda assegura que a la cambra catalana hi ha “certs alts funcionaris molt obedients amb els jutges però que gestionen la institució sense ètica ni transparència". Així mateix, aquest membre de la mesa ha afirmat a l'entrevista que “milers de sobiranistes estan disposats a anar a la presó”. A les xarxes s'ha fet broma sobre aquesta frase pel fet que Costa no s'inclou entre els independentistes disposats a anar-hi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides