Als bancs andorrans utilitzats per la família Pujol hi van ingressar premis de la Loteria

El jutge De la Mata vincula una transferència de 200.000 euros a un compte de Jordi Pujol Ferrusola al cobrament de tres premis per part de la seva esposa, Mercè Gironès
Mercè Gironès compareix al Parlament a la comissió d'investigació
Mercè Gironès compareix al Parlament a la comissió d'investigació del cas Pujol

El jutge José De la Mata deixa constància en l’aute en què imputa a la família Pujol-Ferrusola els delictes d’organització criminal i blanqueig de capitals, entre d’altres, de l’ingrés de premis de loteria en un compte de Jordi Pujol Ferrusola, fill del gran de l’ex-president de la Generalitat. En la interlocutòria presentada pel magistrat el 30 de juliol s’explica que Jordi Pujol Ferrusola disposava de comptes personals a l’entitat Banco de Finanzas e Inversiones (FIBANC) i que en un d’aquests comptes, que anava a nom seu i de la seva esposa, Mercè Gironès, es va produir un ingrés per remesa de xecs, que, segons la documentació facilitada per l’entitat, es corresponia amb el cobrament de tres premis de loteria.

Mercè Gironès es va presentar a una sucursal de FIBANC, el 15 de juny de 2004, i va entregar els tres dècims premiats. El sorteig s’havia celebrat el 22 de maig i De la Mata assenyala que “va acudir a l’entitat financera transcorrent per tant vinti-i-quatre dies suposadament amb els dècims en el seu poder abans d’anar a dipositar-los”. Gironès va demanar que els diners dels premis -180.000 euros- s’ingressessin en el compte que compartia amb Jordi Pujol Ferrusola.    

El magistrat sospita que hi ha una relació entre aquests 180.000 euros i els 200.000 ingressats mitjançant un reintegrament en efectiu, el 20 de juny posterior, en un compte corrent de Jordi Pujol Ferrusola a la Banca Reig andorrana. L’elecció de FIBANC per part del fill gran de l’ex-president de la Generalitat “no sembla casual, donades les connexions que tindrien els administradors d’aquesta entitat financera amb d’altres radicades a Andorra”, raona el jutge, que afegeix que FIBANC va ser escollit “per dur a terme una possible operativa de finançament il·lícit del partit polític CDC, en el qual, a més, s’utilitzaven capitals residents a Andorra per la seva execució”.

L’apartat que l’aute dedica als moviments financers lligats a aquesta operació es tanca amb aquesta reflexió de José De la Mata: “Casualment, el primer moviment que apareix en el compte escollit per Mercè Gironès per canalitzar el premi va ser, precisament, aquest abonament de 180.000 euros”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides