Un sector de l’independentisme encara veu l’Estat espanyol darrere dels atemptats del 17-A

Tres anys després, Jaume Alonso-Cuevillas, que exerceix d’acusació particular, continua sembrant confusió sobre la investigació de l'acció terrorista
Flors, a la Rambla de Barcelona, en record de les víctimes dels atemp
Flors, a la Rambla de Barcelona, en record de les víctimes dels atemptats del 17 d'agost de 2017

Tres anys després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, alguns sectors independentistes insisteixen en assenyalar que les clavegueres de l’Estat espanyol estaven al corrent de la seva preparació. En aquest sentit, l’advocat que ha exercit una de les acusacions particulars, Jaume Alonso-Cuevillas, ha assegurat en una entrevista a Nació Digital que "Espanya no ha intentat esbrinar-ho tot sobre els atemptats", que “estan acreditats una sèrie de vincles entre el CNI i l’mmam de Ripoll (es Satty)” o que "no hi ha evidències clares que es Satty sigui mort". Alonso-Cuevillas, que és diputat de JxCat al Congrés dels Diputats, afirma que “el judici tindrà poc recorregut” i que preveu portar el cas als tribunals internacionals.

D’altra banda, el fet que tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona hagin descartat acusar d’assassinat els tres terroristes processats i que demanin 44 i 95 anys de presó per dos d’ells i 8 anys pel tercer, ha indignat als familiars d’algunes víctimes, a les  acusacions particulars, a les dues acusacions populars i a alguns usuaris de Twitter, ja que demanen l'ampliació de les peticions de penes.

És el cas de Javier Martínez, pare del Xavi, el nen de tres anys que va morir a l’atemptat, que ha assenyalat en una piulada: “Gràcies Generalitat de Catalunya i ajuntament de Barcelona per no creure que els assessins ho són. Quin pacte heu fet amb el gobierno de España? Espero que dilluns vinent m’ho expliqueu en persona, gràcies per res”.

La periodista i tertuliana de TV3, Pilar Carracelas, ha apuntat en una direcció similar: “Veniu, terroristes. Que si planifiqueu un atemptat i qui s'embruta les mans són altres perquè tu estaves fora de combat, serem benevolents. Coses molt normals als països normals”; i “la pregunta, incòmoda pels que tenen la ment colonitzada, és… Fiscalia faria la mateixa petició si haguessin atemptat a Madrid? Una pista. Al que va SUBMINISTRAR els explosius a l'atemptat d'Atocha li van caure 34.715 anys. La major pena de la història d'Espanya.”

Cal destacar, així mateix, que Alonso-Cuevillas ha demanat en un tuit als seus seguidors de Twitter que es posin de fotografia de perfil una imatge del Xavi: “En record del petit Xavi, avui tots amb la seva carona d’àngel”. Usuaris de Twitter que s’han posat la seva fotografia han publicat, entre altres qüestions: “Demà 17-agost… no oblidem, volem conèixer la veritat!!”; “17 d'agost de 2017. Crims d'estat. Ni oblit ni perdó.”; “Tothom la foto del petit Xavi els dies 16, 17 i 18 d’agost!”; o "Sr Pablo Iglesias, demà farà 3 anys de l'atemptat de lae Rambles de Bcn. Seguim esperant que s'investigui la relació de l'imam amb el CNI. Ara està al govern, pensen fer alguna cosa o també són còmplices de la massacre? #17avolemsaberlaveritat Volem la veritat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides