Sanitat tanca l’oci nocturn i prohibeix fumar a l’aire lliure a tot Espanya

El ministeri dirigit per Salvador Illa i totes les comunitats autònomes acorden també fer proves PCR als nous usuaris de centres sociosanitaris
Les sales de festes tornen a obrir
La Covid 19 torna a tancar les discoteques

El ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest divendres per unanimitat tancar l’oci nocturn a tot Espanya i prohibir fumar a l’aire lliure. Ho ha assenyalat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha presentat un pla que conté onze mesures de control en set àmbits diferents i tres recomanacions.

Sanitat, tenint en compte que l’oci nocturn és actualment l’origen dels brots amb més casos associats, ha decidit tancar les discoteques, sales de ball i bars de copes amb i sense actuacions musicals. Així mateix, i complementàriament, ha aprovat que els hotels, restaurants, terrasses i bars de platja garanteixin una distància interpersonal d’1,5 metres a la barra i entre les taules, i també un màxim de 10 persones per taula. Per altra banda, a partir d’ara, aquests establiments estaran obligats a tancar a la 1:00 i no podran admetre nous clients a partir de les dotze de la nit. El pla també recull que els esdeveniments multitudinaris necessitaran l’aval de l’autoritat sanitària de la comunitat autònoma en qüestió, ja que caldrà fer una avaluació prèvia del risc que comporta el desenvolupament de l’acte.

L’altra gran mesura anunciada per Illa és que queda prohibit fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure, tret que es pugui garantir la distància interpersonal de 2 metres. El titular de Sanitat ha assegurat que aquesta indicació “s’estén a qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac, no només les cigarretes". Pel que al consum d’alcohol no autoritzat al carrer, els ajuntaments i les comunitats autònomes reforçaran els controls per impedir-los i hi aplicaran mesures sancionadores.

El ministre de Sanitat també ha informat que als centres sociosanitaris es practicaran proves PCR a tots els nous ingressos en un període màxim de 72 hores, així com als treballadors que tornin de permisos i de vacances i als nous empleats que s’incorporin a l'equipament. Aquests centres limitaran les sortides dels residents i només permetran que siguin visitats per un familiar o amic amb una durada d’una hora al dia.

El document aprovat també assenyala que es faran cribratges amb proves PCR a les poblacions de risc, com per exemple barris amb transmissió comunitària, col·lectius vulnerables, blocs de pisos afectats…

Illa ha aprofitat la trobada on line d'avui per agrair la coordinació amb les comunitats autònomes: “Això demostra una vegada més el treball compartit i coordinat que estem fent, des de l’inici de la pandèmia, per prevenir la transmissió de la covid-19 i protegir la salut del conjunt de ciutadans i ciutadanes”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides