Torrent ignora Torra

Tanmateix, diverses veus de l’entorn d’ERC han carregat contra l’espai polític de JxCat

El president del Parlament no respon a l'exigència del president català perquè cessi el secretari general de la Cambra mentre algunes veus d’ERC carreguen contra JxCat

Més de vint-i-quatre hores després que el president Quim Torra reclamés al president del Parlament, Roger Torrent, el cessament del secretari general de la Cambra, Xavier Muro, per haver evitat la publicació al Butlletí Oficial (BOP) dels punts més polèmics de les propostes de resolució aprovades al ple de la monarquia, el president de la cambra parlamentària encara no l’ha contestat.

Tanmateix, diverses veus de l’entorn d’ERC han carregat contra l’espai polític de JxCat per voler desacreditar els republicans en aquesta polèmica i treure’n rèdit electoral.  El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament, Ernest Maragall, ha assegurat en un fil de Twitter, entre altres qüestions, que el president català ha trencat “la regla d’or democràtica de distinció absoluta entre l’executiu i el legislatiu” i que JxCat ha desfermat una “campanya d’hostilitat extrema contra el President Torrent i contra ERC”. Maragall acaba el fil afirmant:  “Felicitats a JxC per tanta eficàcia electoral: heu arrabassat potser uns quants vots a ERC mentre l’independentisme en conjunt n’ha perdut 100 cops més.”

En el mateix sentit, l’exdiputat al Parlament i al Congrés per ERC, Gerard Gómez del Moral, ha lamentat també a Twitter els atacs dels postconvergents: “L’estat espanyol viu la crisi institucional més bèstia en dècades. I aquí què fem? Aprofitem la situació per debilitar més encara les nostres institucions pròpies, per esquerdar el bloc republicà i atacar a altres independentistes. No em sorprèn, però és tristíssim. I absurd”.

La xarxa ha bullit avui amb aquest debat. Fins i tot, hi ha hagut missatges que han posat al descobert l’adreça on viu Xavier Muro o l’han amenaçar de mort.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides