CCOO denuncia que els Mossos no tenen prou efectius per combatre l’augment de la delinqüència

“La societat té dret a saber que té una policia precària, abandonada pel Departament d’Interior, i que treballa al límit de les seves capacitats”, diu el sindicat
Mossos d'Esquadra, de servei al carrer, durant la pandèmia
Mossos d'Esquadra, de servei al carrer, durant la pandèmia

El Sector de Mossos d’Esquadra de Comissions Obreres ha denunciat que la situació habitual que experimenta cada estiu el cos policial autonòmic d’estar en “mínims insostenibles” pel que fa al número d’agents treballant s’ha vist agreujada enguany pel repunt de fets delictius així com per la violència emprada pels delinqüents. El sindicat, que ha assenyalat que en període estival ja era usual no poder garantir la seguretat de la ciutadania a tota Catalunya ni assegurar la integritat dels propis agents, ha subratllat en un comunicat que la problemàtica és “especialment greu” a Barcelona i l’Àrea Metropolitana durant les tardes i les nits.

En aquest sentit, alerten que en alguns districtes d’aquestes zones hi ha una única dotació policial disponible i que, en conseqüència, quan hi ha “serveis perillosos” els agents no poden rebre el suport de cap altra patrulla. Així mateix, CCOO indica que la falta d’agents afecta a les sales de comunicació, que no arriben a cobrir els serveis que “no siguin molt greus”.

D’altra banda, aquesta organització sindical adverteix sobre la manca d’higiene als calabossos, fet que està comportant “situacions límit” com la presència de xinxes, que produeixen picades i al·lèrgies als agents i als detinguts, o que diferents detinguts emprin la mateixa manta sense que hagi estat desinfectada o netejada.

El Sector de Mossos d’Esquadra de Comissions Obreres també assegura que les condicions dels vehicles del cos policial fan “dubtar” que aquests hagin passat la ITV i lamenten haver pogut acreditar rodes llises o molt malmeses, vehicles sense aire condicionat, motos que no funcionen, motoristes que no poden sortir perquè no tenen casc i furgonetes d’atestats i destrossades en les quals s'arriba a temperatures de fins a 42 graus perquè no hi funciona l'aire condicionat. Afirmen, també, que els agents de la policia autonòmica han d’enfrontar-se sovint a “situacions violentes” sense més mitjà que el seu cos per manca de materials adequats.

El comunicat conclou assenyalant que la manca d’inversió sistemàtica en polítiques de seguretat, material i personal ha empitjorat els darrers anys i emfatitzen que això afecta al servei que presten a la població i que “la societat té dret a saber que té una policia precària, abandonada pel  Departament d’Interior, i que treballa al límit de les seves capacitats”.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides