El 42% de l’executiva de JxCat va militar a CDC i el 54% al PDECat

Dels 26 membres del nou partit de Carles Puigdemont, 11 provenen de la Convergència Democràtica de Jordi Pujol i 14 del Partit Demòcrata Europeu
Carles Puigdemont en un acte de CDC

L’executiva de JxCat proposada per Carles Puigdemont, que ha estat avalada aquests dies per la militància, comptarà amb un 42% d’integrants que anteriorment havien militat a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i amb un 54% de membres que havien estat inscrits al PDECat, força que va substituir CDC l’any 2016. Dels vint-i-sis membres de la direcció, onze van militar a CDC i catorze al PDECat.

Cal destacar que tots els membres de l’òrgan directiu presidit per Carles Puigdemont que van militar al partit de l’expresident Jordi Pujol van fer el salt al PDECat. Per tant, per onze dels vint-i-sis membres de l'executiva, JxCat és el seu tercer partit polític. Són Carles Puigdemont (president), Jordi Turull (vicepresident), Anna Erra (vicepresidenta), David Saldoni (secretari d’Organització), Albert Batet, Damià Calvet, Violant Cervera, Francesc Colomé, Marta Madrenas, Mònica Sales i Aleix Sarri. Juntament amb ells, també han militat al PDECat Josep Rius (vicepresident), Elsa Artadi (vicepresidenta i portaveu) i Míriam Nogueras. 

D’altra banda, l’executiva de JxCat també compta amb alguns antics càrrecs d’ERC, el PSC i ICV. Per part d’ERC són l’exalcalde de Montblanc i exdiputat al Parlament i al Congrés, Josep Andreu, i l’exdiputada al Parlament, Maria Àngels Cabasés. Carles Puigdemont també ha sumat a la seva executiva a l’exdiputada pel PSC al Parlament i exdelegada del govern central a Tarragona, Teresa Pallarès (secretària de Finances), i a l’exalcalde de Cerdanyola del Vallès per ICV, Toni Morral.

A l’executiva també hi ha diputats independents de JxCat i figures que provenen d’entitats com l’ANC o del Consell per la República.

                                                                                                               

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides