Iceta reclama a Torra que convoqui les eleccions catalanes “com més aviat millor”

Vicent Sanchis va dedicar gran part de l’entrevista a la sortida de Joan Carles I d’Espanya, al paper de la justícia espanyola i a possibles reformes institucionals
Miquel Iceta, entrevistat per Vicent Sanchis, aquest diumenge 10 d'ago
Miquel Iceta, entrevistat per Vicent Sanchis, aquest diumenge 10 d'agost, a TV3

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reclamat al president Quim Torra que convoqui les eleccions catalanes, que va anunciar el passat 29 de gener, “com més aviat millor”. En una entrevista a TV3 realitzada pel seu director, Vicent Sanchis, el líder socialista ha afirmat que el “Govern no està a l’alçada” i ha assenyalat que és difícil preveure possibles rebrots a dos mesos vista, el període aproximat que hi ha entre la convocatòria dels comicis i la seva celebració. El dirigent socialista ha tancat la porta a que l’actual ministre de Sanitat, Salvador Illa, de qui ha elogiat la seva tasca durant la pandèmia, sigui el candidat a la Generalitat, i ha anunciat que es presentarà al procés intern del PSC per repetir ell com a presidenciable.

Pel que fa a la taula de diàleg entre el governs català i espanyol, el també president del grup Socialistes-Units per Avançar al Parlament ha subratllat que “voldria que seguís reunint-se”, però ha indicat que “els períodes preelectorals no són proclius per aquest tipus de negociació”. "Els partits (JxCat i ERC) s'estan mirant l'un a l'altre, intentant aprofitar errors per treure benefici electoral, cosa ben legítima", ha apuntat.  Ha recordat que el president de la Generalitat no creu en aquesta negociació i que va dir que abans d’assistir a la propera reunió convocaria als partits i a les entitats independentistes per fixar una posició comuna, cosa que encara no ha fet. D’altra banda, el líder dels socialistes catalans ha qualificat l’acord de govern amb Unides Podemos de “molt important” i “molt bo” per Espanya, i s’ha mostrat partidari de seguir governant amb els suports de la investidura i de mirar d’eixamplar-los. 

Vicent Sanchis ha dedicat bona part de l’entrevista a la sortida de Joan Carles I d’Espanya així com al paper de la justícia espanyola o a la possibilitat d’abordar possibles reformes institucionals. Preguntat per aquestes qüestions, Iceta ha rebutjat un referèndum sobre la monarquia perquè defensa que no hi ha un “consens prou ampli”. "El 1978 es va fer un pacte que el PSC considera que és vigent. Aquell pacte va concitar un consens molt ampli que va posar d’acord gent diferent. No soc partidari d’obrir problemes que després no sabrem tancar", ha assegurat el dirigent socialista, que considera que la crisi oberta al si de la monarquia espanyola no ha de comportar “un canvi de règim”. Al mateix temps, ha afirmat que “no existeix la impunitat", i que "tothom és igual davant la llei i qui la fa la paga". El director de TV3 no ha considerat oportú tractar qüestions com la gestió de la pandèmia per part del govern català i la situació de crisi econòmica i social que està patint Catalunya a causa de la Covid-19.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari