MicroBank assoleix el milió de préstecs concedits, per un valor de 6.000 milions d’euros

MicroBank assoleix el milió de préstecs concedit
MicroBank assoleix el milió de préstecs concedit

MicroBank, el banc social participat íntegrament per CaixaBank, ha assolit el milió de préstecs concedits des de la seva creació, l'any 2007. Aquesta fita revela el constant creixement de l'entitat i l'aposta decidida per atendre les necessitats de famílies amb recursos limitats, autònoms, emprenedors i empreses socials, fins i tot en contextos tan complicats com la recessió econòmica de 2008 o l'actual crisi sanitària.

A finals de juny, MicroBank, el banc que presideix Juan Carlos Gallego, comptabilitzava 1.011.706 préstecs concedits des de l'inici de la seva activitat, que representen un creixement del 10,9% respecte de l'any anterior. D'aquest total, les famílies amb dificultats per accedir al sistema financer tradicional han estat les destinatàries de 814.935 microcrèdits per fer front a necessitats puntuals o imprevistes, com ara despeses en salut, educació o reformes a la llar. En aquest cas, l'increment interanual s'ha situat en el 8,8%. 

A través de la línia dirigida a autònoms i microempreses que volen obrir o consolidar un negoci, ja sigui com a eina d'autoocupació o com a activitat generadora de llocs de treball per a altres persones, s'han formalitzat 190.884 microcrèdits, que suposen un 17,2% més que la xifra registrada fins al juny de 2019. 

L'evolució ascendent de l'entitat durant aquests 13 anys també queda patent en l'import dels préstecs concedits, que fins al juny passat arriben a 6.053 milions d'euros, un 15,9% més que 12 mesos endarrere. Aquesta quantitat es desglossa en 3.703 milions d'euros per a famílies, que supera un 10% la registrada el juny de 2019, i 2.115 milions per a autònoms i emprenedors, amb un creixement del 14,6%. En aquesta evolució, ha estat clau el paper de CaixaBank que, a través de la seva xarxa de 4.100 oficines, ha assessorat famílies, autònoms, emprenedors i empreses socials en la tramitació dels préstecs de MicroBank i ha contribuït a aconseguir que milers de projectes es facin realitat.

Durant l'exercici 2019, ha pres força la nova línia del banc centrada en altres finances amb impacte social i creada davant la creixent consciència i sensibilitat envers aquest tipus d'iniciatives. Aquesta nova línia està dissenyada per finançar projectes d'economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut que generin un impacte positiu en la societat. Fins a finals de juny, 5.887 préstecs per un import total de 234,5 milions d'euros han contribuït a potenciar l'impacte social d'aquestes empreses o entitats.

Suport en moments difícils

Les conseqüències derivades de la pandèmia de la COVID-19 han fet que MicroBank es mantingui al costat de les persones que més el necessiten i els doni el seu suport perquè puguin superar les dificultats que comporta aquesta situació. Per fer-ho, ha posat en marxa productes específics per tal impulsar la recuperació econòmica dels col·lectius més vulnerables. 

Col·laboració d'entitats i institucions

En la concessió dels préstecs de MicroBank, a més de la xarxa d'oficines de CaixaBank, hi col·laboren més de 600 entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries, assessoren i fan el seguiment dels projectes. Així mateix, MicroBank té el suport d'algunes de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), que aporta garanties sobre una part dels préstecs fallits, i el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI), que ofereixen finançament en condicions especialment competitives.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari