Quantes sol•licituds de renda garantida va aprovar la Generalitat durant el confinament?

Concentració per reclamar la Renda Garantida de Ciutadania davant el
Concentració per reclamar la Renda Garantida de Ciutadania davant del Parlament

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies només ha resolt positivament 374 sol·licituds de Renda Garantida de Ciutadania (RGC) des de la declaració d’alarma fins al mes de maig (tres mesos).

Segons detalla el conseller Chakir El Homrani en la resposta a una pregunta de la diputada de Ciutadans Noemí de la Calle, durant el mes d’abril es van resoldre 374 noves prestacions a favor dels peticionaris. Segons el conseller, actualment hi ha 81.636 expedients, que corresponen a 127.711 persones beneficiàries, “i la nòmina d’abril arriba gairebé als 31,5 milions d’euros.

Així mateix, segons Treball, s’ha realitzat una modificació d’import a l’alça a 325 expedients, a banda de les 31.330 modificacions per “canvi de llindars previst a la llei”.

El Homrani també explica que durant aquest trimestre van sortir de la prestació 55 casos, que han passat a cobrar una pensió contributiva o no contributiva. Malgrat tot, el conseller responsable de la RGC, manifesta que el seu departament “no pot garantir” el lliurament de la totalitat de les notificacions. 

Finalment, El Homrani afirma que el seu Departament “considera indispensable per a la protecció de l’interès general la publicació de la convocatòria d’aquestes subvencions per l'any 2020”. El responsable de fer aquesta convocatòria és ell mateix.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides