Puigdemont guanya la presidència de Junts amb el 99,3% dels vots

La portaveu Elsa Artadi tanca la porta a una "coalició electoral" entre JxCat i el PDeCAT
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

La nova formació Junts per Catalunya comença a caminar. La direcció del partit ha estat elegida pràcticament per unanimitat en una votació telemàtiques en que han participat 2.130 afiliats, una mica més de la meitat del cens del partit. Carles Puigdemont i Jordi Sànchez encapçalaven l'única candidatura després que l'únic rival decidís retirar la seva llista alternativa.

Puigdemont ha estat elegit president de JxCat amb el 99,3% dels vots i Sànchez en serà el secretari general, amb el 94%. I Jordi Turull, Elsa Artadi, Josep Rius i Anna Erra n'assumiran les vicepresidències. David Saldoni serà el nou secretari d'Organització i Teresa Pallarès serà la secretària de Finances.

Els afiliats també han escollit la resta de membres de l'Executiva Nacional -un total de 18 persones-. Els nous integrants de l'executiva amb més vots han estat la diputada al Congrés i exconsellera de Cultura, Laura Borràs, que ha obtingut el 92,82% dels vots; la també diputada al Congrés i fins fa poc vicepresidenta del PDECat, Míriam Nogueras, amb el 83,43% dels vots; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, tots dos amb el 82,86% de suports.

JxCat ha fet públics els resultats de les votacions telemàtiques, fetes entre divendres i diumenge, per elegir els membres de la seva direcció.

A banda de la direcció, aquest diumenge s'ha esvaït una altra de les incògnites del futur de Junts. La formació descarta una coalició amb el PDECat. Ho ha dit la diputada i regidora a l'Ajuntament de Barcelona per JxCat Elsa Artadi, en una entrevista a l'agència EFE. Artadi ha volgut deixar clar que no hi ha cap marge per a l'acord i que els demòcrates tenen tot el dret a presentar-se en solitari als pròxims comicis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides