Eva Granados recrimina a Laura Rosel que no respecti el Llibre d’Estil de la CCMA

La portaveu socialista al Parlament el fa arribar per twitter a la substituta de Mònica Terribas després que acusés Pedro Sánchez “de tractar-nos de tontos”
Tuit de Laura Rosel i resposta d'Eva Granados
Tuit de Laura Rosel i resposta d'Eva Granados

La portaveu socialista al Parlament, Eva Granados, ha recordat a la periodista de Catalunya Ràdio Laura Rosel que el Manual d’ús del Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) fa constar que els seus professionals “no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. Granados ha adjuntat l'apartat d’aquest Llibre d’Estil, titulat Expressions públiques dels professionals de la CCMA en la seva resposta a la piulada que va penjar Rosel el passat 4 d’agost on va escriure “’Ejemplariedad y transparencia’, diu Pedro Sánchez. Ens prenen per tontos. I punt”. La periodista es referia a les paraules utilitzades pel president del govern espanyol en referència al comportament de l’executiu davant l’anunci del rei emèrit Joan Carles I que se n’anava a viure fora d’Espanya.

Laura Rosel s’ha sumat a la vintena de periodistes de Catalunya Ràdio i TV3 que després d’aquest anunci de Joan Carles I han escrit missatges a les xarxes socials o articles als mitjans de comunicació criticant-lo a ell , també,i al govern de Pedro Sánchez. El responsable de la informació esportiva del canal 3/24, Joan Ramon Vallvé, va criticar els seus propis companys amb un tuit en el qual afirmava que “amb la fugida de l’emèrit molts periodistes s’han deixat anar”.

El Llibre d’Estil de la CCMA puntualitza que “els nostres professionals” compleixen la norma de no fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat de Catalunya Ràdio i TV3 “quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals. També quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”.

Laura Rosel ha cobrat 34.500 euros aquesta temporada per presentar el programa Catalunya Nit, de Catalunya Ràdio, i a partir de setembre dirigirà i presentarà El matí de Catalunya Ràdio, en substitució de Mònica Terribas. Abans va presentar durant uns mesos el programa FAQS, que emet TV3 els dissabtes per la nit.

Eva Granados ha assumit la funció d’explicar a Laura Rosel què diu el Llibre d’Estil de la CCMA mentre els directors de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i TV3, Vicent Sanchis, continuen ignorant les denúncies contra la vulneració reiterada de les normes que regulen el comportament dels seus professionals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides