Entitats catalanes impulsen una campanya solidària de suport a la població de Beirut

Les associacions, després de la forta explosió del passat dimarts, contribuiran a l’assistència sanitària i a que els veïns de la capital del Líban tinguin accés a aigua, alimentació i habitatge
Beirut, després de la forta explosió del passat dimarts 4 d'agost
Beirut, després de la forta explosió del passat dimarts 4 d'agost

L’Associació Catalunya-Líban, juntament amb l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, han impulsat una campanya d’emergència per recaptar fons destinats a la població de Beirut (Líban), després de la forta explosió del passat dimarts que va provocar la mort de 150 persones, 5.000 ferits, un centenar de desapareguts, 300.000 veïns sense llar i una multitud de danys personals i materials. Es poden fer les aportacions en aquest enllaç.

Les entitats qualifiquen la situació a la ciutat de “crítica” i de “col·lapse global”, i remarquen que el país es troba des de fa temps en una greu crisi econòmica, financera i social, que s’ha vist agreujada arran de l’emergència sanitària de la covid-19.

En aquest sentit, i tenint present que els hospitals i els centres sanitaris es troben"desbordats" per atendre els ferits i que no hi ha "recursos suficients” per cobrir les necessitats dels veïns, les tres entitats catalanes posen en marxa de “forma immediata i conjunta ” un conjunt d’accions orientades al suport a l’assistència sanitària i a garantir que la població tingui accés a mitjans com l’aigua, l’alimentació, l’habitatge i subministres.

D’altra banda, les tres associacions volen contribuir, a través de l’entitat local Secours Populair Libanais (SPL), al tractament de pacients que han patit politraumatismes i que són atesos als diferents centres de salut (coordinats per aquest col·lectiu libanès) de Beirut o de d'altres localitats properes.

El comunicat també indica que els equips professionals i els voluntaris de l’SPL estan habilitant albergs i refugis a diversos punts de la ciutat, i subratllen que “és necessari garantir aliments i recursos per a les persones que hi estan arribant”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides