Quines són les vuit obres públiques que van pagar el 3% a Barcelona?

sixte cambra tv3
sixte cambra tv3

En l’acte de tancament del sumari de l’anomenat cas 3%, el jutge José de la Mata assenyala vuit obres públiques que van ser adjudicades de manera irregular a Barcelona per afavorir les empreses constructores que pagaven comissions –en forma de “donacions”- a Convergència i a les seves fundacions. Aquestes vuit obres públiques tacades per la corrupció són:

*Els túnels de la plaça de les Glòries

*El manteniment dels edificis escolars públics del Consorci d’Educació de Barcelona

*Les obres d’accés a l’ampliació sud del Port de Barcelona

*La construcció del dic de l’Est

*La remodelació de l’Avinguda del Paral·lel

*L’arranjament de la carretera Horta-Cerdanyola pel Mirador de les Aigües

*El carril bici dels carrers Bac de Roda i Felip II

*La reurbanització dels carrers Luca i Mare de Déu del Carmel

En aquesta trama de finançament il·legal de CDC a Barcelona hi va tenir un paper cabdal Antoni Vives, que va ser tinent d’alcalde d’Urbanisme amb Xavier Trias. En el sumari que instrueix el magistrat José de la Mata també està imputat l’expresident del port de Barcelona i exsenador de CiU, Sixte Cambra (foto).

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides