Un redactor de TV3 diu que el Llibre d’Estil de la CCMA és “un morrió per controlar els periodistes”

Joan R Vallvé considera que no els pot restringir “el dret d’expressió i d’opinió fora de l’àmbit de la seva feina”, exactament el contrari del que exigeix la norma que regula el comportament dels treballadors dels mitjans públics
Piulades on el periodista de TV3 Joan R Vallvé critica el Llibre d'Es
Piulades on el periodista de TV3 Joan R Vallvé critica el Llibre d'Estil de la CCMA

Joan R Vallvé, redactor de la secció d’esports de TV3, ha penjat avui dues piulades al seu perfil de twitter en les quals critica el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que regula el comportament dels treballadors dels seus mitjans de comunicació. Vallvé considera que “cap ‘llibre d’estil’ no pot restringir el dret d’expressió i opinió dels periodistes fora de l’àmbit de la seva feina” i que “els llibres d’estil són un morrió amb el que es blinden els mitjans (i en el cas dels mitjans públics, els polítics) per controlar el periodista. El llibre d’estil obliga el periodista i l’incompleix sistemàticament els caps i responsables dels mitjans”.

El Manual d’ús del Llibre d’Estil de la CCMA diu, exactament, el contrari del que manifesta Vallvé en les seves piulades: “Els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions publiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. A més, especifica que “els nostres professionals compleixen aquestes normes quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals. També quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”.

Vallvé, que porta 33 anys treballant a la CCMA i que és responsable de la informació esportiva al canal 3/24, va publicar, dimarts, una altra piulada en què afirmava que “una part molt important del periodisme no gosa manifestar les seves opinions polítiques perquè, si ho fa, se’ls tiren a sobre. No s’entén que puguis informar amb honestedat sense deixar-te influir. Però amb la fugida de l’emèrit molts periodistes avui s’han deixat anar”. EL TRIANGLE ha informat que una vintena de periodistes i comunicadors de TV3 i Catalunya Ràdio han emès a les xarxes socials –sobretot twitter i instagram- i també en articles als mitjans de comunicació crítiques i insults a Joan Carles I i al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i alguns dels seus ministres socialistes per la seva posició en aquesta crisi política.

El director de TV3, Vicent Sanchis, que encara no ha intervingut en aquesta polèmica, va recórrer al Llibre d’Estil de la CCMA per defensar la seva voluntat de censurar el documental ‘El cas Rosell’, que va emetre retallat la televisió pública catalana el passat 17 de maig.

(Visited 278 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari