Els treballadors de Nissan accepten resignats l’acord amb la direcció

Han aprovat el pacte en assemblea per àmplia majoria
Els treballadors de Nissan votant a favor de l'acord

Els treballadors de Nissan han aprovat resignats aquest dijous en assemblea l'acord assolit entre sindicats i la direcció de la multinacional per al tancament de les seves plantes a Barcelona. Ho han aprovat per una àmplia majoria i amb pocs vots en contra en una votació a mà alçada davant la fàbrica de Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Els representants sindicals que han estat presents en les negociacions han explicat aquest dijous als treballadors l'acord, abans de sotmetre'l a votació.

La direcció de Nissan i els representants dels treballadors van tancar un acord sobre l'ERO, que afecta 2.525 treballadors. Aquest assegura que fins a desembre del 2021 no hi podran haver acomiadaments forçosos, encara que sí baixes voluntàries. És un temps que els governs central i autonòmic consideren suficient per buscar una alternativa d'empresa industrial que es faci càrrec de les instal·lacions i de la major part de les ocupacions.

A més, l'empresa també accepta eliminar els topalls en les indemnitzacions, com reclamaven els sindicats. Per als menors de 50 anys s'ha pactat una indemnització de 60 dies per any treballat, sense límit, i també s'ha millorat el tractament del col·lectiu d'entre 50 i 54 anys, el més vulnerable a l'hora de pensar en una recol·locació, i que tampoc poden pensar en una prejubilació per edat. Per a l'empresa, només l'ajust laboral suposa un cost proper als 400 milions d'euros.

Nissan va plantejar, a finals de maig, la seva intenció de tancar les tres plantes que té a Catalunya: a la Zona Franca, a Montcada i Reixac i a Sant Andreu de la Barca. Aquest tancament suposa deixar sense feina 2.525 treballadors de Nissan, i n'afecta uns 20.000, de la indústria auxiliar del sector automobilístic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides