La justícia avala que Cuixart pugui gaudir de dos permisos penitenciaris de 6 dies

La magistrada rebutja l’argument de la fiscalia contrari a aquests beneficis per falta de penediment i el risc de reincidència del president d’Òmnium Cultural
Jordi Cuixart, sortint de la presó de Lledoners

La magistrada del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Catalunya ha avalat aquest dijous que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pugui disposar “de forma immediata” de dos permisos penitenciaris, que havien estat aprovats prèviament per la junta de tractament de la presó de Lledoners els dies 14 de maig i 9 de juliol.

El mateix jutjat va suspendre la setmana passada el tercer grau al líder independentista, qualificació que li permetia sortir de presó entre setmana i passar els caps de setmana fora del centre penitenciari.

La titular d’aquest jutjat, que rebutja l’argument del ministeri fiscal sobre la falta de penediment o dels riscos de reincidència de Cuixart a l’hora de concedir-li els permisos, assegura en dues interlocutòries que compleix els dos requisits que exifeix el reglament penitenciari: haver complert una quarta part de la condemna i la “seva bona conducta”. Així mateix, la magistrada assenyala que Cuixart “reconeix els fets provats en la sentència, assumeix les conseqüències dels seus actes, i mostra motivació per al canvi”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides