Un redactor de TV3 critica els seus companys que opinen a les xarxes sobre la marxa de Joan Carles I

Joan Ramon Vallvé, de la secció d’esports de la televisió pública, escriu a twitter que “amb la fugida de l’emèrit molts periodistes avui s’han deixat anar”
Tuit del periodista de TV3 Joan R.Vallvé demanant moderació als seus
Tuit del periodista de TV3 Joan R.Vallvé demanant moderació als seus companys en opinar a les xarxes sobre 'la fugida de l'emèrit"

Les crítiques als periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio que s’han llençat a avocar opinions polítiques a les xarxes socials arran de l’anunci del rei emèrit Joan Carles I que se n’anava a viure fora d’Espanya i, per tant, infringint el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), han arribat, fins i tot, a la pròpia redacció de la televisió pública catalana. Joan Ramon Vallvé, membre veterà de la redacció d’esports de TV3, va escriure, aquest dimarts, al seu perfil de twitter la següent reflexió: “Una part molt important del periodisme no gosa manifestar les seves opinions polítiques perquè, si ho fa, se’ls tiren a sobre. No s’entén que puguis informar amb honestedat sense deixar-te influir. Però amb la fugida de l’emèrit molts periodistes avui s’han deixat anar”.

Vallvé deu ser crític amb la decisió anunciada pel rei Joan Carles I, com es pot deduir de l’ús del terme “fugida” per referir-se a l’anunci que ha fet que se’n va a viure a l’estranger després de les acusacions de corrupció que ha rebut els darrers temps. Creu que els periodistes haurien de poder manifestar les seves opinions sense que això influís en la seva credibilitat, tot i que els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio ho tenen prohibit pel Manual d’ús del Llibre d’Estil de la CCMA. Però el que és evident és que entén que els seus companys n’han fet un gra massa.

EL TRIANGLE ha comptabilitzat 18 periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio que els darrers dies s’han esplaiat a les xarxes socials –preferentment twitter i instagram- criticant Joan Carles I i el paper jugat en aquest cas pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i alguns dels seus ministres socialistes. Són Laura Rosel, Xavi LemusEmpar Moliner, Pere Mas, Tian Riba, Pilar Rahola, Xavier Bonastre, Xavier Valls, Jaume Freixes, Nicolás Valle, Jordi RobirosaMartí Farrero, Toni Soler, Jordi Costa, Xevi Bardolet, Eudald Serra, Carlos Baraibar i Toni Albà. Eudald Serra, redactor del Catalunya vespre esports de Catalunya Ràdio, feia broma dimarts que el hastag #GraciasMajestad fos tendència a twitter. Serra és dels periodistes dels mitjans públics que no va fer cas a les peticions que els van fer els directius de la CCMA que evitessin implicar-se en el debat polític a les xarxes socials. El seu perfil està presidit des del 2 de novembre de 2017 per un enorme cartell d’Òmnium Cultural i Crida per la Democràcia clamant ‘Llibertat presos polítics!’.

Joan Ramon Vallvé ha assumit el paper crític amb l'actitud dels seus companys del qual s’han desentès els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, que haurien de vetllar pel compliment de les normes incloses al llibre d’estil de la CCMA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides