La llei catalana de lloguers no s’ajusta a la legalitat, segons el Consell de Garanties Estatutàries

L’òrgan de la Generalitat considera que alguns articles i proposicions no s'adequen a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ni a la Constitució espanyola
Cartell anunciant un pis de lloguer
Cartell anunciant un pis de lloguer

El Consell de Garanties Estatutàries, òrgan que vetlla per l’adequació de les lleis al marc legal i les decisions del qual no són vinculants, ha emès aquest dijous un dictamen unànime en el que assenyala que diversos articles i disposicions de la proposició de llei  catalana per regular els lloguers no s’ajusten a l’Estatut i la Constitució.

El Partit Popular Català i Ciutadans van portar el passat 23 de juliol la iniciativa legislativa, que va ser impulsada per JxCat, ERC, Catalunya en Comú-Podem, la CUP, el Sindicat de Llogaters i el Departament de Justícia, al Consell de Garanties Estatutàries en considerar que la Generalitat i el Parlament “no tenen competències per legislar sobre la matèria d’habitatge”.

El president del grup parlamentari de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha celebrat la decisió de l’ens en una piulada a Twitter: “Cs ho va advertir i ara el Consell de Garanties ens dona la raó. Tomba per unanimitat la llei de lloguers, una mentida preelectoral del Govern populista amb Podem per rentar-se la cara sobre l’incompliment a Catalunya de la llei vigent: 15% d’habitatge d’ús social”.

La proposició de llei cercava limitar els lloguers en ciutats de més de 20.000 habitants i congelar els preus dels nous contractes així com rebaixar el preu mig de les renovacions.  

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.