La llei catalana de lloguers no s’ajusta a la legalitat, segons el Consell de Garanties Estatutàries

L’òrgan de la Generalitat considera que alguns articles i proposicions no s'adequen a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ni a la Constitució espanyola
Cartell anunciant un pis de lloguer
Cartell anunciant un pis de lloguer

El Consell de Garanties Estatutàries, òrgan que vetlla per l’adequació de les lleis al marc legal i les decisions del qual no són vinculants, ha emès aquest dijous un dictamen unànime en el que assenyala que diversos articles i disposicions de la proposició de llei  catalana per regular els lloguers no s’ajusten a l’Estatut i la Constitució.

El Partit Popular Català i Ciutadans van portar el passat 23 de juliol la iniciativa legislativa, que va ser impulsada per JxCat, ERC, Catalunya en Comú-Podem, la CUP, el Sindicat de Llogaters i el Departament de Justícia, al Consell de Garanties Estatutàries en considerar que la Generalitat i el Parlament “no tenen competències per legislar sobre la matèria d’habitatge”.

El president del grup parlamentari de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha celebrat la decisió de l’ens en una piulada a Twitter: “Cs ho va advertir i ara el Consell de Garanties ens dona la raó. Tomba per unanimitat la llei de lloguers, una mentida preelectoral del Govern populista amb Podem per rentar-se la cara sobre l’incompliment a Catalunya de la llei vigent: 15% d’habitatge d’ús social”.

La proposició de llei cercava limitar els lloguers en ciutats de més de 20.000 habitants i congelar els preus dels nous contractes així com rebaixar el preu mig de les renovacions.  

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari