Aragó, el brot més perillós d’Europa

Segons el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties, Catalunya està en zona de risc elevat
Vàries persones en un terrassa d'Aragó

Espanya concentra els brots de coronavirus més descontrolats de tot Europa. En concret, segons el darrer balanç del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties, l'Aragó és la regió europea que pateix el focus de contagi més perillós.

Les dades de casos detectats per cada 100.000 habitants recopilades en els últims 14 dies així ho afirmen, a banda de situar també en zona vermella (de risc elevat) Catalunya i Navarra. A l'Aragó, la taxa d'infecció és la més alta de tot el continent.

Les autoritats sanitàries estan especialment preocupades per la situació a la comunitat aragonesa, que aquest dimarts reportava 388 contagis confirmats en les últimes 24 hores, dels quals la immensa majoria estan localitzats a Saragossa capital. El degoteig constant de nous contagis tensa cada dia més la situació als hospitals.

Espanya registra 1772 nous casos

El Ministeri de Sanitat ha registrat 2.953 nous positius per la Covid-19 a Espanya en el balanç d'aquest dimecres. Segons l'últim informe, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 305.767 casos confirmats per proves diagnòstiques – ahir n'eren 302.814-. D'aquests, 1.772 s'han diagnosticat en les últimes 24 hores. La xifra real és substancialment més alta, ja que el País Basc no ha carregat dades per una festivitat local i Castella-la Manxa, tampoc per problemes tècnics.

Pel que fa a les defuncions, el darrer balanç xifra en 28.499 el total de morts per coronavirus a tot l'estat espanyol des de l'inici de la pandèmia, un més que ahir. Segons l'últim informe, hi ha hagut 25 defuncions en els últims set dies, cinc a Catalunya. La comunitat amb més defuncions recents és l'Aragó amb set. En l'última setmana hi ha hagut 636 hospitalitzacions i 38 ingressos en UCI.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides