Torrent convoca per divendres el Ple que Quim Torra creu urgent per debatre sobre la monarquia

C’s i PSC lamenten que el president català comparegui a la cambra catalana per tractar una qüestió que no és de la seva competència i li reclamen que els debats se centrin sobre l’impacte social i econòmic de la pandèmia així com de la seva gestió
Quim Torra, en una intervenció recent al Parlament
Quim Torra, en una intervenció recent al Parlament

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat per aquest divendres el ple sobre “la crisi oberta per la monarquia espanyola”  que li havia sol·licitat el president Quim Torra aquest dimarts després de l'anunci de la sortida del rei emèrit Joan Carles I. Amb aquest debat, Torra diu que busca “fixar una posició comuna des de la seu de la sobirania de Catalunya” sobre el futur de la monarquia.

Tant Ciutadans com el PSC han retret a Torra que hagi forçat un ple sobre un àmbit sobre el que la Generalitat no té competències, i que no comparegui al Parlament per debatre i retre comptes sobre la seva gestió durant la pandèmia o sobre l’impacte social i econòmic que ha provocat el coronavirus a Catalunya.

La diputada de Ciutadans Sonia Sierra ha escrit una piulada on ha lamentat que els independentistes hagin rebutjat un ple per debatre sobre els efectes socials i econòmics de la Covid-19: “Des de Ciutadans havíem demanat un ple per mirar de solucionar els problemes de la Covid-19, però els separatistes no volen parlar dels problemes reals; ells, a la seva".

Per part socialista, la portaveu del grup parlamentari a la cambra catalana, Eva Granados, ha recordat a Twitter les qüestions sobre les que el president de la Generalitat té competències i sobre les quals “no volen parlar”: “Sobre quins temes que són de la seva responsabilitat i no gestionen no volen parlar? -Falten rastrejadors #COVID19 – No paguen beques menjador – Absència al debat sobre reconstrucció -…". "El secessionisme no sap governar però de gesticulació estèril i d'instrumentalització de les institucions té un màster", ha comentat Granados en un altre tuit.

El ple començarà amb una intervenció del president català sense limitació de temps, i els grups i subgrups parlamentaris, que intervindran a continuació, podran presentar dues propostes de resolució que seran votades al final del debat.  A causa del coronavirus, es preveu que només una vintena dels diputats assisteixin presencialment a la cambra catalana.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides