Torra reclama un ple al Parlament aquesta setmana per abordar la sortida d’Espanya de Joan Carles I

El president català ha exigit “responsabilitats al Govern espanyol per haver permès, facilitat i aplaudit la fugida d’una persona plena de privilegis quan està essent investigat per un cas immens de corrupció”
Quim Torra, president de la Generalitat, en una roda de premsa
Quim Torra, president de la Generalitat, en una roda de premsa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, la convocatòria d’un ple urgent per aquesta setmana per “abordar la crisi oberta per la monarquia espanyola i fixar una posició comuna des de la seu de la sobirania de Catalunya”. En una compareixença de premsa al Palau de la Generalitat per analitzar la situació epidemiològica a Catalunya, Torra ha volgut recordar que la cambra catalana “ja va votar en el seu moment sol·licitar l’abdicació del Rei Felip VI” i ha subratllat que “ara després que un govern permeti la fugida d’un pressumpte corrupte, la situació és més greu i compromet la democràcia”.

En aquest sentit, el president català ha exigit “responsabilitats al Govern espanyol per haver permès, facilitat i aplaudit la fugida d’una persona plena de privilegis quan està essent investigat per un cas immens de corrupció”, i ha demanat a Felip VI que abdiqui.

Així mateix, Torra ha assenyalat que “el règim borbònic restablert el 78 està en fallida” i ha remarcat que, “com passa sempre amb els antics règims, s’esllangueix per la feina abnegada d’una bona colla de ciutadans que se senten còmodes en el paper de súbdits”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides