Quants diners ha pagat la Generalitat a la sanitat privada durant la pandèmia?

La consellera de Salut, Alba Vergés
La consellera de Salut, Alba Vergés

Uns 17 milions d'euros entre els mesos de març i juny. Exactament 16.887.974 euros. Ho ha calculat elDiario.es a partir de les dades que ha demanat a través del sistema de transparència del departament de Salut. Per la realització de proves PCR, Salut va pagar als centres privats 4.308.992 euros. Cada una de les 46.344 proves que van fer va costar 93 euros. Per cada un dels cent malalts que va derivar a UCIs, Salut va pagar 43.400 euros, quantitat que els partits de l’oposició van considerar excessiva, i que va suposar durant aquells mesos una despesa de 4.340.000 euros. La partida més cara van ser els 7.530.000 euros que van costar les estades hospitalàries de més de 72 hores i les defuncions en centres privats.

Les altres despeses que el sector sanitari privat ha imputat al públic durant els mesos de març, abril, maig i juny han estat els 267.944 euros per les estades de més de 72 hores en sociosanitaris posteriors al pas per hospitals públics, els 257.539 euros corresponents a estades de menys de 72 hores en sociosanitaris i els 182.500 euros per estades de menys de 72 hores en hospitals privats .

Queda per aclarir com ha quedat el contracte entre el departament de Salut i Ferroser, del grup Ferrovial, pel qual aquesta empresa s’havia d'encarregar per 17,7 milions d’euros de fer el seguiment dels contactes de les persones contagiades amb la Covid-19. La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar que rescindiria el contracte, però no se sap si ho ha fet i, si és així, quin cost ha tingut aquesta rescissió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides