Els comuns volen reformar el delicte de sedició i vincular-lo a la violència

La modificació del Codi Penal tindria efectes retroactius i beneficiaria els presos independentistes
Jaume Asens

Els comuns proposaran al govern espanyol reformar el delicte de sedició per afavorir la llibertat dels líders independentistes, condemnats pel Suprem. El canvi del codi penal implicaria fer indispensable la violència física contra persones per poder aplicar aquest delicte, i obligaria el Suprem a revisar la sentència i rebaixar les penes. Així ho ha confirmat el diputat i portaveu dels comuns al Congrés, Jaume Asens, que ha explicat que han presentat la proposta al PSOE.

Malgrat que Asens preferiria que s'eliminés el delicte de sedició de la legislació espanyola, reconeix que no tenen el suport suficient al Congrés per tirar endavant aquesta mesura. Per això i per ser "realistes" proposen aquesta reforma per "desactivar" el delicte.

En concret, els comuns han proposat que es modifiqui la part del text de l'article on titlla la sedició "d'alçament tumultuari" perquè quedi només "aixecament". També, que només s'apliqui quan s'utilitzen armes o altres instruments que posin en risc "la vida de les persones". Asens, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha destacat que la mesura hauria de ser retroactiva.

Asens també ha recordat que reformar el delicte de sedició és un dels compromisos que van assolir el Govern espanyol de coalició de PSOE i Unides Podem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides