El rei emèrit se’n va d’Espanya

Joan Carles I assegura en una carta dirigida a Felip VI que la decisió d’abandonar el país ha estat presa “amb el convenciment de prestar el millor servei als espanyols, a les seves institucions i tu com a Rei"
El Rei emèrit Joan Carles I
El Rei emèrit Joan Carles I

El rei emèrit Joan Carles I ha anunciat aquest dilluns en una carta dirigida a Felip VI la seva “meditada decisió” de traslladar-se “en aquests moments” fora d’Espanya.  El rei emèrit assegura a la missiva que la seva decisió ha estat presa “amb el convenciment de prestar el millor servei als espanyols, a les seves institucions i a tu com a Rei". En el comunicat en què la Casa Reial ha donat a conèixer la carta de Joan Carles I, s'hi inclou que el rei Felip VI li ha transmès al seu antecessor “el seu sentit respecte i el seu agraïment” davant el seu desig d’abandonar Espanya.

Joan Carles I, que ha manifestat que ha estat una decisió presa amb “profund sentiment” però amb “gran serenitat”, assenyala també que, "davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats de la meva vida privada”, desitja traslladar a l’actual monarca la seva “absoluta disponibilitat per contribuir a facilitar l’exercici de les teves funcions”. Així mateix, Joan Carles de Borbó destaca que “el meu llegat i la pròpia dignitat com a persona així ho exigeixen”.

El comunicat de la Casa Reial acaba dient que "el Rei desitja remarcar la importància històrica que representa el regnat del seu pare, com a llegat i obra política i institucional de servei a Espanya i a la democràcia; i al mateix temps vol reafirmar els principis i valors sobre els que s'assenta, en el marc de la nostra Constitució i de la resta de l'ordenament jurídic".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides