Només un 5% dels militants del PDECat s’han donat de baixa del partit amb la irrupció de JxCat

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, no veu Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat
Marc Solsona, portaveu del PDECat i alcalde de Mollerussa
Marc Solsona, portaveu del PDECat i alcalde de Mollerussa

El portaveu del PDECat, Marc Solsona, ha assegurat aquest dilluns que només el 5% dels militants s’han donat de baixa de la formació després que fa poc més d’una setmana JxCat, el partit de Carles Puigdemont, comencés el seu procés fundacional.  En una roda de premsa a la seu del PDECat, Solsona ha apel·lat al "sentit comú” pel que fa a militar tant a la força hereva de CDC com a JxCat, ja que els estatuts del PDECat no permeten la doble filiació política. No obstant això, Solsona ha indicat que “no és una qüestió nuclear” i que estudiaran cas per cas les possibles situacions dels militants. 

D’altra banda, Solsona, que també és alcalde de Mollserussa i diputat de JxCat al Parlament, s’ha mostrat obert a un possible acord electoral entre les dues forces polítiques però sense que el PDECat s’integri a la formació de Puigdemont. En aquest sentit, el portaveu del partit postconvergent ha remarcat que “nosaltres volem ser presents a les pròximes eleccions".

Madrenas, escèptica amb que Puigdemont sigui el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat

L’alcaldessa de Girona i diputada de JxCat al Parlament, Marta Madrenas, ha afirmat que si Puigdemont “no ha de poder venir per ser president”, “difícilment” podrà ser el candidat “clar, factible i real” de JxCat a la presidència de la Generalitat. Tot i això, Madrenas ha defensat en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) el lideratge “indiscutible” de l’expresident català, i ha assenyalat que “li és reconegut per l’àmplia majoria de catalans” i que és “cada vegada més potent, més solvent i més musculós”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides