La consellera Àngels Chacón afirma que “el PDECat no és el partit del 3%”

El jutge José de la Mata considera que el nou partit és "un canvi d'aparença" de CDC i l'acusa de 'tràfic d’influències' i 'blanqueig de capitals'
Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement
Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que “el PDECat no és el partit del 3%”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Chacón ha afirmat que “gent com jo, que fa just quatre anys que ho sóc (del PDECat), no em sento part d’aquestes irregularitats que  hi puguin haver hagut”.  La titular d’Empresa i Coneixement ha subratllat que “si volem que en una societat hi hagi involucració en política no podem anar dient que la classe política és corrupta o no està implicada".

Les declaracions de Chacón arriben pocs dies més tard que el jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, tanqués la instrucció de la causa del 3% i proposés jutjar 31 persones físiques i 16 de jurídiques per presumptes delictes de de “suborn, organització criminal, tràfic d’influències, blanqueig de diners i frau a les administracions públiques”.

El jutge imputa, en aquest sentit, al PDECat perquè considera que, “lluny de correspondre’s amb el naixement d’un nou partit”, sembla “la simple transformació o canvi d’aparença d’una mateixa realitat amb la finalitat de desconnectar-se de les responsabilitats en què podria haver incorregut la formació política precedent”. Tant a CDC com al PDECat, el jutge els imputa els delictes de 'tràfic d'influències' i 'blanqueig de capitals'.

Respecte la voluntat del vicepresident del govern català i conseller d’Economia, Pere Aragonès, perquè la Generalitat es personi en el cas del 3%, la consellera Chacón ha manifestat que la Generalitat “ha de preocupar-se en qualsevol dels àmbits”.

En plena reordenació de l’espai postconvergent, Chacón ha assenyalat que no té “cap motiu” pel que li “grinyoli” el PDECat i anhela que no li facin escollir entre Junts o la formació hereva de CDC. Respecte el partit encapçalat per Puidegmont, ha indicat que “és important què fem en els propers mesos” tot recordant que “estem vivint una crisi democràtica, social, sanitària…”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides