El Barça es juga 40 milions contra el Nàpols

L'eliminació de la Champions situaria el club a la vora de l'abisme, completant una temporada desastrosa
Imatge del partit Napoli-Barça

El FC Barcelona es juga la temporada en el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions League contra el Nàpols. Un partit transcendental per salvar part de l'economia blaugrana i per defugir el triplet negre de no guanyar ni la Lliga, ni la Copa ni la Champions.

Si el Barça també perd la Champions, el revulsiu que havia de significar el fitxatge de Quique Setién com entrenador, haurà estat un fracàs, i s'haurà demostrat incapaç de treure profit a una plantilla amb massa edat i desgast, lluny del que va fer Ernesto Valverde amb astúcia, intel·ligència i ofici.

Després de perdre la Lliga i de ser assenyalat pel capità Messi com un tècnic mediocre i incapaç de connectar amb la plantilla, Setién va asseure's amb l'argentí, admetent el seu comandament, i el resultat va ser la incorporació de canvis tàctics que van donar els seus resultats (0-5 a Vitòria contra l'Alabès). Uns canvis ben rebuts pels capitans i una plantilla de la qual ja ha caigut Arthur per indisciplina i falta veure si també alguna 'vaca sagrada' com Griezmann o algú altre.

L'eliminació del Barça al Camp Nou, extrem que avui sembla menys probable donat el compromís de l'equip, seria un impacte també per la junta directiva, que s'abocaria a un final de mandat autodestructiu per les crítiques d'un entorn asfixiant i unes pèrdues colossals.

Si Josep Maria Bartomeu segueix encara de president, és perquè el Camp Nou juga sense públic i evita així mocadorades, crits de 'Barto, dimissió' i situacions que, inevitablement, haguessin fet insostenible la seva continuïtat, amb el consegüent avançament de les eleccions.

D'altra banda, l'eliminació en vuitens de final suposaria un desastre financer afegit al desastre econòmic sobrevingut per la pandèmia, amb l'abismal baixada en el consum de la marca Barça.

El desastre de l'eliminació es pot avaluar en uns 40 milions d'euros, fet que sacsejaria el club per diversos motius. El primer i principal és que en el pressupost aprovat es comptabilitza com un ingrés segur la classificació, i es deixaria d'ingressar gairebé 11 milions de fix, a més de perdre un percentatge elevadíssim per la baixada del coeficient UEFA i pel Market Pool, quantitats que els clubs guanyen per la seva posició final a la competició i per la visibilitat generada en el global de les audiències. Això sense comptar les variables a favor seu de determinats patrocinadors i proveïdors i la substancial millora de les condicions en la posició de sortida de cara a la pròxima temporada.

Així, no eliminar el Nàpols aquest dissabte vinent suposa un risc que, ara per ara, el FC Barcelona no es pot permetre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides