L’ajuntament de Sant Cugat del Vallès es persona com acusació al judici del 3% de CDC

L’alcaldessa, Mireia Ingla (ERC), afirma que “la manera més honesta i contundent de defensar els interessos de la ciutat i la seva gent és que la nostra institució comparegui en aquest procediment judicial”
Equip de govern de l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que es pers
Equip de govern de l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que es personarà com acusació en el judici del 3%

L’ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reaccionat amb rapidesa a la publicació de l’aute del jutge José de la Mata sobre el cas conegut com del 3% i la seva alcaldessa, Mireia Ingla, ha anunciat, aquest divendres 31 de juliol, que es presentarà com acusació particular en aquest procés. Se sumarà, així, a les tres parts acusadores que hi havia fins ara: el ministeri fiscal, l’ajuntament de Barcelona i la CUP.

De la Mata vol processar 31 persones físiques i 16 de jurídiques –entre elles, CDC, i el PDECat- per ‘organització criminal, suborn, blanqueig de capitals, tràfic d’influències i frau a les administracions públiques. “La manera més honesta i contundent de defensar els interessos de la ciutat i la seva gent és que la nostra institució comparegui en aquest procediment judicial”, ha dit l’alcaldessa.

Mireia Ingla considera que l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha estat perjudicat per les operacions urbanístiques en les quals el jutge hi veu actuacions delictives i desviament de diners cap a CDC, el partit que ha governat la ciutat en els anys analitzats a la investigació judicial. Lluís Miquel Recoder va ser alcalde de la ciutat entre els anys 1999 i 2010 i Mercè Conesa, que el va rellevar, va passar el 2018 a presidir el Port de Barcelona, Ambdós van accedir al càrrec en representació de CDC. Ingla (ERC) va posar fi a 32 anys de govern municipal convergent gràcies al suport dels seus regidors i dels del PSC i la CUP després de les eleccions municipals de l'any passat.

L’ajuntament de Sant Cugat fa un any que entrega documentació a la Fiscalia per assumptes de presumptes irregularitats comeses durant els mandats convergents. Un dels casos implica Jordi Turull, exportaveu del Govern de la Generalitat condemnat a 12 anys de presó per la seva participació en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Turull va ser gerent de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès sota el mandat de Lluís Miquel Recoder i va deixar el càrrec en ser elegit diputat del Parlament de Catalunya l’any 2004.

“Estem cansats i tristos de veure el nom de Sant Cugat lligat a casos de presumpta corrupció i mala praxis”, es lamenta l’alcaldessa en el comunicat on ha donat a conèixer que l’ajuntament es personarà com a acusació en el judici del 3%. El Ple municipal ja va demanar, el mes de maig, la dimissió dels consellers de la Generalitat, Damià Calvet i Jordi Puigneró, que van ser regidors del govern de la ciutat en l’etapa on el jutge De la Mata hi ha trobat indicis de delicte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides