Sense acord a l’última reunió entre la direcció de Nissan i els treballadors

L'empresa trasllada una oferta final als sindicats i els dona temps a valorar-la fins dimarts que ve
Nissan

La pròrroga de la darrera reunió del període de consultes sobre l'ERO de Nissan entre la direcció i els sindicats ha acabat sense acord aquesta matinada, tot i que les dues parts s'han emplaçat a dimarts que ve perquè els treballadors donin una resposta a l'oferta final que els ha traslladat l'empresa.

La proposta preveu ajornar el tancament de les plantes fins a finals del 2021, un augment de les indemnitzacions i que els menors de 50 anys que sortissin a partir de l'1 de gener del 2021 tinguessin prioritat per incorporar-se a l'empresa que ocupés el lloc de Nissan a Barcelona. Els sindicats han rebutjat la proposta i han amenaçat de portar el conflicte als tribunals.

Arribats a aquest punt, els sindicats han fet una contraoferta però l'empresa l'ha considerat inassumible, donant per acabat el període de consultes. Els treballadors celebraran una assemblea a la planta de Montcada aquest dissabte per tractar aquest nou escenari.

"No acceptem aquesta proposta, el que volem és negociar, no imposar. Si és així, ens n'anirem al conflicte", ha assegurat a la sortida de la reunió el delegat de CCOO al comitè d'empresa, Miguel Àngel Boiza, en declaracions a l'ACN. "Seguim sense reconèixer el procés i l'impugnarem. Sempre hem dit que s'ha iniciat amb un frau total per les formes i el mètode i estem convençuts que podem guanyar el judici tot i que era la nostra última opció i seguim pensant que el millor és arribar a un acord", ha dit. Els treballadors confien que les administracions instin Nissan a escoltar les demandes de la plantilla al llarg del cap de setmana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides