Sense acord a l’última reunió entre la direcció de Nissan i els treballadors

L'empresa trasllada una oferta final als sindicats i els dona temps a valorar-la fins dimarts que ve
Nissan

La pròrroga de la darrera reunió del període de consultes sobre l'ERO de Nissan entre la direcció i els sindicats ha acabat sense acord aquesta matinada, tot i que les dues parts s'han emplaçat a dimarts que ve perquè els treballadors donin una resposta a l'oferta final que els ha traslladat l'empresa.

La proposta preveu ajornar el tancament de les plantes fins a finals del 2021, un augment de les indemnitzacions i que els menors de 50 anys que sortissin a partir de l'1 de gener del 2021 tinguessin prioritat per incorporar-se a l'empresa que ocupés el lloc de Nissan a Barcelona. Els sindicats han rebutjat la proposta i han amenaçat de portar el conflicte als tribunals.

Arribats a aquest punt, els sindicats han fet una contraoferta però l'empresa l'ha considerat inassumible, donant per acabat el període de consultes. Els treballadors celebraran una assemblea a la planta de Montcada aquest dissabte per tractar aquest nou escenari.

"No acceptem aquesta proposta, el que volem és negociar, no imposar. Si és així, ens n'anirem al conflicte", ha assegurat a la sortida de la reunió el delegat de CCOO al comitè d'empresa, Miguel Àngel Boiza, en declaracions a l'ACN. "Seguim sense reconèixer el procés i l'impugnarem. Sempre hem dit que s'ha iniciat amb un frau total per les formes i el mètode i estem convençuts que podem guanyar el judici tot i que era la nostra última opció i seguim pensant que el millor és arribar a un acord", ha dit. Els treballadors confien que les administracions instin Nissan a escoltar les demandes de la plantilla al llarg del cap de setmana.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari