Quina és l’aposta de futur del Govern d’Andorra?

Xavier Espot

El país del Pirineu, que té en el turisme una de les bases fonamentals de la seva economia, ha quedat molt tocat per l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 i, a més de les 52 víctimes mortals,  ha vist com es disparaven el nombre d’aturats i els ERTOs. En aquest context molt advers, el Govern que presideix Xavier Espot (Demòcrates per Andorra) ha elaborat un pla de desplegament econòmic, sota el títol Horitzó 2023.

Una de les mesures estel·lars d’aquest pla estratègic és la legalització i el foment del conreu del cànnabis amb finalitats terapèutiques. Segons el projecte del Govern es tractaria de substituir els històrics camps de tabac de les valls de la Valira –que, actualment, només són “decoratius”- per la molt rendible marihuana, destinada a l’exportació.

Però aquest projecte del pla Horitzó 2023 compta amb un greu inconvenient: cal que tingui el preceptiu vistiplau del copríncep episcopal, l’arquebisbe de la Seu d’Urgell, Joan-Enric Vives. Encara que des del Govern de DA es subratlla que el cànnabis que es conreï a Andorra no serà per a ús recreatiu, sembla molt difícil que el representant del papa Francesc s’avingui de bon grat a autoritzar aquesta substància estupefaent.

L’arquebisbe Joan-Enric Vives ja va veure amb molts mals ulls la implantació del primer casino de joc a Andorra, que ha quedat aturat als tribunals per les irregularitats produïdes en el procés d’adjudicació, i ara haurà de fer front a la pretensió del Govern de centredreta de Xavier Espot de promoure la producció de cànnabis. A més, els pagesos del país tampoc estan massa convençuts d’haver de dedicar-se al conreu de la marihuana, tal com contempla el pla Horitzó 2023.

 

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari