Torra emprenya les empreses turístiques saltant-se la conferència de presidents

Confecat, representant d'associacions del sector, lamenta que el president català no hagi fet pinya a La Rioja ni hi hagi defensat els interessos de Catalunya
Videoconferència de Torra amb responsables de l’atenció primària,
Videoconferència de Torra amb responsables de l’atenció primària, aquest divendres.

La Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) ha lamentat l'absència del president de la Generalitat, Quim Torra, a la conferència de presidents autonòmics convocada aquest divendres a La Rioja pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per discutir el repartiment dels fons comunitaris d'ajuda contra la crisi del coronavirus.

ConfeCat, que aplega associacions i federacions del sector turístic, considerava "imprescindible" la presència del president català per defensar els interessos econòmics, socials i empresarials de Catalunya. A més, aquesta confederació empresarial troba que el govern de la Generalitat hauria d'haver participat en la conferència per la importància que atorga a la "unitat política" contra la situació econòmica causada per la pandèmia.

El comunicat amb el qual Confecat rebutja l'actitud de Torra coincideix amb la publicació de la dada del producte interior brut (PIB) espanyol corresponent al segon trimestre: un ensorrament del 18,5%. En el cas del sector serveis, que inclou l'hostaleria i la restauració, la davallada ha estat del 40%. 

La reacció de ConfeCat a l'absència de Torra es coneix una setmana després que aquesta mateixa confederació alertés al president català, mitjançant un manifest, que la situació a les empreses del sector és "límit".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides