Joan Maria Piqué impulsa a Junts el corrent Reunim-nos

El 'dircom' d'Interior i cinc figures puigdemontistes més comparteixen ideari liberal i aposten per lideratges col·legiats
Joan Maria Piqué, a TV3, l'any 2018
Joan Maria Piqué, a TV3, l'any 2018

Junts, la formació presentada per l'expresident Carles Puigdemont i diversos dirigents independentistes afins la setmana passada, que es troba en procés de definició, té un corrent intern, anomenat Reunim-nos i impulsat per sis militants -alguns dels quals càrrecs- del PDECat, publica Nació Digital.

La figura promotora més coneguda és Joan Maria Piqué, que actualment és el director de Comunicació del Departament d'Interior de la Generalitat i abans va ser cap de premsa d'Artur Mas, responsable de relacions amb els mitjans internacionals durant el mandat de Carles Puigdemont i coordinador internacional i relacions públiques de la Generalitat amb Quim Torra com a president.

Piqué, que ha destacat durant els anys del procés perquè Reporters Sense Fronteres va denunciar les pressions que exercia a periodistes, fent-se ressò de les queixes de diversos corresponsals estrangers, és el promotor d'aquest corrent juntament amb Àlex Sastre (regidor a Granollers), Eliseu Estelrich (coordinador del PDECat a l'Hospitalet de Llobregat), Sergi Sarri (portaveu del PDECat del districte barceloní de Sants-Montjuïc), Jordi Bou (exalcalde pel PDECat al Papiol) i Gerard Valverde (candidat postconvergent a l'alcaldia del Prat de Llobregat), afegeix la mateixa informació.

Reunim-nos, que de moment ha adquirit la forma d'un canal de Telegram per compartir propostes i informacions "estrictament vinculades al procés congressual", té com a imatge la portada del llibre de Puigdemont que es titula, precisament, Reunim-nos, especifica Nació Digital, que xifra en un centenar les persones presents en aquest canal.

El mateix diari digital explica que la declaració d'intencions dels sis impulsors del corrent manifesta que són "dels que aixequen la persiana i obren l'ordinador cada dia" i promouen un ideari liberal que defensa "la lliure iniciativa personal, social i empresarial", però alhora també advoquen pel lideratge col·legiat, amb responsabilitats definides i avaluables, i per triar equips, no individus.

(Visited 271 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari