Míriam Nogueras deixa la vicepresidència del PDeCat

La portaveu del govern, Meritxell Budó, considera que “la direcció actual del partit ha agafat un rumb que no comparteix la majoria d’associats”
Míriam Nogueras, a 'Els matins' de TV3
Míriam Nogueras, a 'Els matins' de TV3

El PDeCat viu moments de tensió extrema. La fins ara vicepresidenta del partit, la diputada al Congrés Míriam Nogueras, ha anunciat que renuncia al càrrec en la direcció de l'organització, tot i que, de moment, es manté com a afiliada. Ho ha fet després que, ahir, el Consell Nacional del PDeCat aprovés la continuïtat del partit i no apostés per diluir-lo dins JxCat, que s’acaba de crear entorn Carles Puigdemont.

Nogueras és partidària que el partit hereu de CDC s’integri dins de JxCat i es presenti sota aquesta marca a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, també del PDeCat, ha afirmat, en declaracions a RAC1 que la decisió de Nogueras respon a que “la direcció del partit ha pres un rumb que no comparteix la majoria d’associats”. Tot apunta que Nogueras passarà a incorporar-se a la direcció de JxCat en els propers dies i no es descarten noves dimissions en la del partit que presideix David Bonvehí.

El PDeCat ha d’afrontar, a més, la crisi que comporta que el jutge José de la Mata el consideri hereu de CDC en l’acte en què acusa el partit creat per Jordi Pujol de ser una "organització criminal".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides