Sis de cada deu bars i restaurants hauran d’acomiadar personal per poder sobreviure

Bona part de la restauració catalana a punt d'abaixar la persiana pels alts lloguers i la manca de productivitat
Les taules de la terrassa del restaurant del Palau de Mar, a Barcelona,
Les taules de la terrassa del restaurant del Palau de Mar, a Barcelona, buides

El gremi de restauració ha fet els números… i no surten. Segons un informe del Gremi de Restauració publicat aquest mateix dijous la pandèmia ha provocat una profunda crisi en el sector i s'hauran de prendre mesures dràstiques si es vol tirar endavant. Des de la patronal del sector es calcula que un 56% dels negocis hauran d'acomiadar personal per tal de seguir oberts; és a dir, quasi 6 de cada 10, un escenari molt preocupant que la nova normalitat no ha millorat.

Des de l'inici de la crisi sociosanitària, un de cada quatre treballadors del sector de l'hostaleria ha perdut la seva feina. El gremi alerta que els ERTOS que afecten una bona part de les plantilles de bars i restaurants poden crear una sensació d'autocomplaença, llunyana de la perspectiva real, amb una productivitat molt baixa. De fet l'informe del Gremi de  Restauració assenyala que el 38% dels negocis s'estan plantejant abaixar la persiana definitivament.

El gremi també posa l'accent en el preu del lloguer dels locals de restauració. Es considera que el 90% dels negocis tenen problemes amb els lloguers, i només 1 de cada 3 propietaris de bars i restaurants ha arribat a un acord per rebaixar el preu o ha aconseguit una moratòria en el pagament del lloguer, però els dos terços restants s'han trobat amb un no com a resposta. Un panorama que es torna més fosc en aquest segon semestre, en què s'esperava una remuntada i poder salvar la temporada, però els nous brots i la baixada d'afluència de turistes provoca, segons l'informe, que el 75% dels locals s'estiguin plantejant demanar una revisió dels lloguers.

La patronal de la restauració vol un compromís de les administracions públiques que ajudi el sector per fer front al pagament dels lloguers, ja que es considera un dels econòmicament més damnificats per la crisi sociosanitària de la covid-19.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides