Els contagis de Covid-19 frenen a l’àrea de Barcelona i a Lleida

La consellera Vergés anuncia que més de 900 persones treballen a Catalunya identificant positius i contactes
La consellera Vergés, durant una compareixença a Lleida
La consellera Vergés, durant una compareixença a Lleida

El creixement dels contagis de Covid-19 està desaccelerant tant a l’àrea metropolitana de Barcelona com a Lleida. El Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOM-SC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha assegurat aquest dimecres que “gràcies a les mesures", el creixement del Covid-19 ha començat a caure a Barcelona.

Aquest grup de recerca estima que el número mitjà de cops que cada infectat contagia a una altra persona ha baixat de 2 a 1,5 a Barcelona i a l’àrea metropolitana sud. L’1 marca el llindar per sota del qual cal descendir per controlar l’epidèmia en termes de transmissió, per la qual cosa el BIOCOM-SC alerta que, tot i que és “molt clar” que hi ha desacceleració, “cal seguir atents”. 

Una de les investigadores del grup, Clara Prats, ha remarcat que els casos augmenten ara a un ritme menor i que cal baixar el valor de la transmissió de l’1, però “aquesta frenada és el primer pas imprescindible”.

Pel que fa a Lleida, segons una anàlisi del mateix BIOCOM-SC, el número reproductiu ja s’ha situat per sota d’1.

Més de 900 treballadors
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dijous que més de 900 persones treballen a Catalunya per identificar casos positius i els seus contactes. D’aquestes, segons ha afegit, 568 estan contractades per equips d’atenció primària, 240 són professionals dels Serveis de Vigilància Epidemiològica de Catalunya i 120 s’encarreguen de trucar a positius o sospitosos de ser-ho i fan seguiment dels contactes.

Vergés ha indicat que són xifres “escalables”: que es podran adaptar a les circumstàncies de la pandèmia. Antoni Trilla, cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, havia afirmat recentment que, amb 7.500.000 milions d’habitants, Catalunya necessita més de 2.000 rastrejadors dedicats a la Covid-19, però només en té 200.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides